Sant Martí, Ciutat Vella i el barri del Poble-sec, les zones més insegures de Barcelona

La ciutat de Barcelona viu una de les majors crisis arran el creixement de la delinqüència
La inseguretat a Barcelona és una de les debilitats que més preocupa el consistori i la Generalitat | Cedida

 

La seguretat a Barcelona és un dels punts clau en què l'Ajuntament de la capital catalana s'està centrant actualment. I és que les xifres són realment alarmants: els robatoris amb violència han augmentat un 30% durant el primer trimestre del 2019 i hi ha un 17% més de detencions. L'alcaldessa, Ada Colau, va qualificar la situació d'«urgent», avançant la data de reunió amb el conseller d'Interior. Miquel Buch, el nou regidor de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, el director de la Policia, Andreu Joan Martínez, i el d'Administració de Seguretat, Jordi Jardí.

 

  

 

Per la seva banda, Batlle ha assenyalat les zones més problemàtiques de la ciutat i ha assegurat, durant la reunió de la Junta de Seguretat, que és objectiu primordial la gestió d'aquests barris per garantir la seguretat dels seus veïns. Tal com indica 'Metrópoli Abierta' a partir de les declaracions del regidor, els districtes de Ciutat Vella i Sant Martí i el barri de Poble-sec són els indrets més insegurs de Barcelona.

 

 

La Junta de Seguretat ha conclòs que la prioritat és erradicar la delinqüència a Barcelona | Cedida

 

A Sant Martí del Besòs, concretament, es respira un vertader ambient de desassossec arran l'augment de la delinqüència. Segons apunta el mitjà esmentat, aquest increment en inseguretat al barri es deu a l'arribada d'alguns grups i bandes organitzades —la majoria controlades per exmilitars d'Europa de l'Est— que han sabut fer-se un lloc en la ciutat amb l'ús de la violència. Paral·lelament, el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, va admetre que caldrà temps per solucionar la crisi envers la proliferació de la delinqüència als carrers de la ciutat però, tot i reconèixer la gravetat de la situació, va assegurar que «es podrà superar».

 

La sol·lució que proposa el Govern

Per fer-ho, la Generalitat, per una banda, destinarà 320 agents dels Mossos d'Esquadra a la ciutat de Barcelona en els pròxims mesos —està previst efectuar-se a principis de tardor. Així ho va anunciar ahir, dijous 18 de juliol, el conseller d'Interior, Miquel Buch. Aquesta mesura suposarà un increment del 13,5 dels efectius policials dels Mossos a Barcelona. No obstant això, la situació és bastant alarmant; tant és així que la col·laboració de tots els cossos policials és necessària. Així mateix, Batlle és conscient que cal un reforç en la Policia Local, una mesura que s'està estudiant per aconseguir un cos més operatiu.

 

També et pot interessar...