YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El sindicat dels Mossos critica que moure efectius a Barcelona generarà inseguretat en altres poblacions

La Generalitat ha anunciat que es destinaran 320 agents provinents d’altres poblacions properes cap a la ciutat de Barcelona

Junta seguretat
SAP-Fepol han entregat un escrit a la Junta de Seguretat Local, que s'ha celebrat aquest matí | Twitter (@mossos)

La Generalitat ha anunciat que es destinaran 320 agents provinents d’altres poblacions properes cap a la ciutat de Barcelona. El sindicat de Mossos d’Esquadra SPA-Fepol ha denunciat la situació, ja que consideren que desplaçar efectius d’altres poblacions provocarà problemes de seguretat en aquests punts de territori que quedaran «desvestits», segons informa el mitjà barceloní ‘betevé’.

Seran 183 agents

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Imma Viudes, la portaveu del sindicat SPA-Fepol, ha explicat que la xifra de 320 agents que va anunciar ahir el matí el Conseller d’Interior, Miquel Buch, no és totalment certa, i assegura que en realitat en seran 183, ja que els restants 137 ja es troben destinats a la ciutat comtal des del mes de juny i són, sobretot, agents en pràctiques de la nova promoció dels Mossos d’Esquadra.

La portaveu ha explicat que els 183 efectius provenen d’altres municipis propers al territori com ara Sitges, el Prat, Pineda de Mar o Vilanova i la Geltrú. «Si movem els agents d’un cantó a l’altre el que estem fent és desplaçar el problema» sentència Viudes al mitjà esmentat, i  assegura que en aquests llocs estan patint la manca d’agents, ja que amb la nova mesura han quedat encara més descoberts.

Els Mossos d'Esquadra van desmantellar la plantació just després de la trucada
Finalment s'incorporaran 183 efectius | Mossos d'Esquadra

 

Proposen una bossa d'hores

La proposta del sindicat és l’aprovació d’una bossa d’hores. SAP-Fepol explica que mentre no hi hagi la incorporació de nous agents, s’han de preveure noves mesures com per exemple una bossa d'hores per aquelles poblacions que estan patint una manca d’agents, com per exemple és el cas de Barcelona. Viudes ha recordat que ara s’estan incorporant 460 nous mossos que formen part de la primera promoció d’agents del 2012, però assegura que no és suficient per cobrir el dèficit que l’any 2009 es va xifrar en 2.000 efectius.

Els representants de SAP-Fepol han entregat un escrit a la Junta de Seguretat Local, que s'ha celebrat aquest matí, on hi ha reflectit les seves demandes i queixes. Aquest matí, han coincidit davant les portes de l’Ajuntament de Barcelona els sindicalistes i Miquel Buch, els quals al final han evitat trobar-se.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari