Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dues persones davant d'un llac enmig del Pirineu català

Naut Aran recompensarà els visitants amb abonaments de 25 euros per gastar al municipi

El municipi pretén atreure més turisme aprofitant la temporada estival

Dues persones davant d'un llac enmig del Pirineu català
El llac de Colomers és un dels principals atractius del municipi de Naut Aran | cedida

L'Ajuntament de Naut Aran, a la Val d'Aran, regalarà un abonament de 25 euros, per gastar als bars i restaurants del municipi, a tots els turistes que pernoctin tres nits o més als hotels del municipi. El client podrà gastar aquests diners en el bar o restaurant que se li hagi assignat.

El petit municipi pretén reactivar l'economia i el turisme

Amb aquesta mesura es vol reactivar el turisme i l'activitat econòmica al mes de juliol, un mes caracteritzat per ser dels més fluixos de la temporada d'estiu pel que fa a reserves. D'aquesta forma, es garanteix que les persones que visiten aquest territori puguin seguir consumint a la zona. Aquests 50.000 euros se sumen a una altra ajuda de 200.000 euros aplicada pel consistori setmanes enrere amb la qual pretenen reactivar l'economia municipal.

L'alcalde de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela, ha destacat que «aquesta campanya busca beneficiar el sector turístic i de restauració que és, sense dubte, el que ha patit amb més per culpa del coronavirus». L'alcalde ha dit que confia que, amb aquesta mesura, puguin venir més persones a visitar Naut Aran al juliol.

Catalunya entra a la nova normalitat

El president Quim Torraha signat aquest dijous al migdia el decret que posa punt final a l'estat d'alarma a Catalunya, un dia després que Barcelona i Lleida hagin avançat també a la fase 3 de la desescalada. Es tracta d'una decisió inèdita, i el cap del Govern ho ha justificat davant la necessitat d'iniciar una «etapa de represa».

«No em tremolarà la mà per prendre les decisions per vetllar sempre per la salut de la població», ha asseverat Quim Torra, que ha fet una crida a la responsabilitat, i ha demanat adaptar-se a les «noves  circumstàncies». Per la seva banda el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha fet referència a les situacions viscudes a altres països, on han aparegut brots importants de coronavirus, i també ha demanat molta preocupació, tenint en compte que la nit de Sant Joan és un moment d'alt risc.