Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Unitat de Cures Intensives d'un Hospital

Neix el primer nadó amb una mare positiva en coronavirus a Catalunya

La criatura, afortunadament, està sana i no presenta cap símptoma

Unitat de Cures Intensives d'un Hospital
Neix el primer nadó amb una mare positiva en coronavirus a Catalunya | EFE

Una dona que va donar positiu en coronavirus ha donat llum per cesària  a l'Hospital Sant Pau de Barcelona  per primera vegada a Catalunya, segons ha explicat aquest dimarts, 24 de març, la directora del servei de ginecologia i obstetrícia del centre, Elisa Llurba.

Llurba ha assegurat que la cesària no ha estat motivada pel coronavirus sinó perquè ja presentava antecedents de la mateixa, i que els professionals sanitaris han hagut «d'extremar les precaucions amb equips de protecció individual (EPI) per evitar contagis».

La mare tampoc va presentar símptomes

La dona va anar al punt habilitat pel centre per a dones embarassades per fer-se la prova de Covid-19 i, encara que no presentava simptomatologia, va donar positiu un dia abans de donar a llum. El bebè està sa i no presenta símptomes, encara que des del centre han assegurat que la vigilaran i la sotmetran a la prova de Covid-19 «per precaució» en les pròxima hores.

La família està en una habitació aïllada de la resta de la planta i Llurba ha explicat que s'estan prenent les mesures de seguretat i higiene per «no propiciar el contagi  ni en els professionals ni en altres pacients del centre».