Un nen de 12 anys sense patologies prèvies, ingressat greu a Barcelona per Covid-19

Es tracta del segon cas d'un menor ingressat a Catalunya en menys d'una setmana

Fotografia de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona
El petit ha ingressat a l'Hospital de Vall d'Hebron | Cedida

Preocupació per l'estat de salut d'un altre nen a Catalunya contagiat de coronavirus. Un nen de 12 anys ha hagut de ser traslladat de l'Hospital Arnau de Vilanova, a Lleida, a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona a causa de la gravetat del seu estat per culpa de la Covid-19.

Fonts del centre hospitalari barceloní han confirmat que actualment es troba ingressat. Segons apuntes aquestes mateixes fonts, el nen no patia cap patologia prèvia que podria agaravar la seva situació. Cal recordar que aquest no és el primer cas d'un menor que ha hagut de ser traslladat a aquest centre hospitalari barceloní en estat greu per culpa del coronavirus. Fa uns dies s'informava de l'espectacular trasllat d'una nena des de Mallorca a la capital catalana.

El cas de la nena mallorquina

En aquest cas la petita d'11 anys va ingressar en un primer moment en estat greu a l'hospital de Son Espases, a la ciutat de Palma. Des d'aquest centre hospitalari, van demanar l'ajuda a la Vall d'Hebron, que va enviar especialistes pediàtrics per a analitzar el seu cas. Aquesta nena, a diferència de l'altre menor, sí que patia una malaltia rara, la síndrome Greus Basedow que afecta el seu sistema immunitari i que, per tant, ajuda a que la Covid pugui ser més agressiva en el seu cos.

Una afecció en el seu cor, una infecció en el miocardi, va obligar els metges a prendre la decisió urgent de traslladar-la a Barcelona. Necessitava un tractament d'oxigenació externa de la sang que a Son Espases només aquesta disponible per a adults. A partir d'aquí, es va iniciar un espectacular desplegament que va implicar, a més dels sanitaris, la Guàrdia Civil i l'Exèrcit de l'Aire. Els primers es van encarregar d'obrir pas als vehicles sanitaris activant una alerta verd fins a l'aeroport. 

Una vegada a l'aeroport els esperava un avió medicalitzat de l'exèrcit. Aquest va ser l'encarregat del trasllat a Barcelona, connectada a un aparell de respiració assistida, des de les illes a la ciutat comtal. Un cop a la capital catalana, la petita va ingressar a l'hospital Vall d'Hebron on continua en estat crític però estable segons les últimes informacions conegudes.


Comentaris

envia el comentari