Un nen de sis anys viatja de Barcelona a Roma, dona positiu en Covid i el confinen

Alguns aeroports italians ja fan el test a tots els viatgers procedents d'Espanya

Dues persones s'abracen a l'aeroport de Palma de Mallorca, 1 de juliol de 2020
Alguns aeroports italians ja fan el test a tots els viatgers procedents d'Espanya | Catalunya Diari

Als aeroports romans ja es fa la prova de la Covid-19 a tots els viatgers que procedeixin d'Espanya, Grècia, Malta i Croàcia. Alguns espanyols han donat positiu en el test de coronavirus en arribar a l'aeroport de Fiumicino (Roma) vinguts des de Barcelona i han estat posats en quarantena com mana el protocol.

De moment, durant la primera jornada d'aquesta nova mesura de seguretat, s'han registrat cinc casos de coronavirus entre les persones arribades d'aquests quatre països. Un dels contagiats és un menor de sis anys, que viatjava amb la seva família des de Barcelona, segons avança 'El Nacional'. No tenia símptomes i ningú més de la família ha donat positiu, però, igualment, estan tots en quarantena per prevenció. 

L'altre positiu de nacionalitat espanyola és un jove que volia visitar la regió de la Toscana. Tampoc manifestava símptomes, però el test ha demostrat que és portador de coronavirus i el seu viatge s'ha vist truncat per la quarantena. La resta de viatgers confinats venien de Grècia i de Malta.

Reacció davant l'augment de casos importats

Els casos importats estan augmentant clarament al país, per la qual cosa les autoritats han decidit prendre mesures en aquest sentit. A més del test al qual s'han de sotmetre els passatgers procedents de determinats països considerats de risc, inclòs Espanya, en unes cabines als aeroports romans de Fiumicino i Ciampino, s'han tancat discoteques i locals d'oci nocturn i s'ha imposat l'obligació de portar mascareta a l'aire lliure, de les 18.00 a les 06.00 hores.

En altres zones, com la Llombardia, encara no s'ha establert i organitzat la realització de tests ràpids als aeroports, que detecten si algú és positiu de coronavirus en menys de mitja hora.

És cert que el nombre de contagis a Itàlia ha baixat en l'última jornada, tenint en compte però que s'han realitzat menys tests que en dies anteriors. L'últim balanç contempla 320 casos de coronavirus respecte als 479 del dia anterior, a més de quatre morts.


Comentaris

envia el comentari