Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un grup de nens a l'entrada de l'escola Sant Pau de Figueres

Un nen de Primària podrà anar a classe sense mascareta a Barcelona

Ho ha autoritzat un jutjat de la capital catalana per motius mèdics

Un jutge ha autoritzat un alumne de quart de Primària d'una escola pública de Barcelona a començar el curs escolar sense fer servir la mascareta a l'aula. El magistrat ha pres la decisió, de forma cautelaríssima, per motius mèdics, posant la salut de l'infant per sobre de l'interès general. En aquest sentit, el conseller d'Educació, Josep González Cambray, ha assegurat que l'escola s'adaptarà per complir la decisió del jutge.

En aquest sentit, González Cambray ha dit que cal prioritzar el dret a l'educació del nen. El conseller d'Educació, a més, ha afegit que durant el curs passat ja es van donar diversos casos similars. Tots ells per prescripció mèdica, sobretot en escoles d'educació especial, però també en algunes ordinàries.

El curs escolar a Barcelona comença amb 5.646 alumnes menys

Fins a 173.928 alumnes començaran aquest dilluns el curs escolar a Barcelona, 5.646 menys que el curs passat. Tot i això, el Consorci d'Educació de Barcelona ha decidit no tancar grups i mantenir la mateixa oferta, un fet que farà disminuir les ràtios a les aules. A més, s'ha incrementat la plantilla de mestres i personal, que passa d'11.291 treballadors a 11.586.

Així, a P3, el 59% de les aules estaran per sota dels 22 infants i un 50% dels grups de 1r d'ESO tindran una ràtio per sota dels 30 alumnes. Aquestes mesures, segons el conseller d'Educació, Josep González Cambray, es prenen per no generar sobreoferta i per no segregar.

Educació obre 13 nous grups d'FP al Vallès Occidental per donar resposta a l'alta demanda

D'altra banda, el Departament d'Educació ha anunciat que ha obert 13 nous grups d'FP als instituts del Vallès Occidental per donar resposta a l'increment de sol·licituds «extraordinari» que hi ha hagut enguany per cursar aquests estudis.

Segons ha explicat la directora dels Serveis Territorials, Maite Fons, els grups nous que s'han obert per aquest nou curs són 9 grups a cicles de Grau Mig, 3 a modalitats de Grau Superior i 1 a ensenyaments artístics de Grau Superior.

En aquest sentit, la xifra global d'alumnes que aquest curs han triat fer estudis de Formació Professional a la comarca ha crescut en 856, situant-se el total en 11.823. Fons ha destacat que el 80% dels cicles formatius del Vallès Occidental s'impartiran en modalitat dual.