Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'un menor d'edat

Una nena de 3 anys perd la vida després que els seus pares l'oblidin al cotxe

Va estar vuit hores tancada sola

Imatge d'arxiu d'un menor d'edat
La nena de 3 anys es va quedar 8 hores tancada al cotxe   | UNSPLASH

Encara que pugui semblar increïble, diàriament coneixem el cas de pares, mares i inclús avis que s'han deixat els seus nens petits dins del cotxe. Menors que, en molts casos, han aconseguit sobreviure i altres que han acabat morint. I això últim és precisament el què ha succeït a una nena de 3 anys. Concretament, ha perdut la vida després que la seva mare i la parella l'oblidessin dins del vehicle després de vuit hores tancada i completament sola.


El relat dels fets

Tal com explica el mitjà 'News.com.au', el succés ha tingut lloc a Townsville, a Austràlia, quan una mare (Laura Black), de 37 anys, i la seva parella (Aaron Hill), de 29 anys, van decidir portar les filles d'ella al col·legi. En concret, van pujar a les tres nenes més grans i també a la nena, Rylee, de 3 anys. Una vegada van deixar les primeres a l'escola i durant la tornada a casa, la menor es va quedar adormida al vehicle. I tot mentre els adults mantenien una discussió. Això els va fer arribar a casa, sortir del cotxe i no recordar que la petita estava encara a l'interior del cotxe.

Una vegada dins de l'habitatge, Laura i Aaron es van dedicar a veure sèries de la plataforma Netflix. En cap moment van pensar en Rylee. Per això, vuit hores després, quan van anar al cotxe a recollir a les nenes a l'escola van recordar que l'infantestava dins. La menor havia passat vuit llargues hores en un vehicle aparcat al carrer amb una temperatura aproximada de 32 graus.

Només veure a l'infant, van intentar reanimar-lo, però era impossible perquè ja havia mort. Per aquest motiu, van traslladar la nena fins a l'Hospital Townsville University malgrat que els doctors no van poder fer res per salvar-lo.

La mare i la seva parella, a judici

Com no podia ser d'una altra manera, només conèixer l'ocorregut, la mare de Rylee i la seva parella van ser detinguts. Van passar el cap de setmana a la garjola. No obstant això, el seu advocat al·legant que ha estat «un acte no intencionat» ha aconseguit que ara es troben en llibertat. De moment, estan obligats a viure separats i ja coneixen la data del judici, que serà el 24 de febrer del 2021.

Mentrestant, s'ha posat en marxa una campanya solidària a favor del pare i els tres germans de la nena morta. S'estan recaptant diners per ajudar-los en aquest dur tràngol que estan patint. I això s'està duent a terme a través de la plataforma GoFundMe.

 

Altres casos similars recents

Com hem mencionat al principi d'aquest article, periòdicament es produeixen casos similars com el que ha passat a Austràlia. Bona mostra d'això són els dos més recents que s'han fet públics. El passat mes de juliol a Toledo una dona va deixar el seu fill de 2 anys a l'interior del cotxe durant, almenys, mitja hora. Va estar tot aquest temps amb les finestres tancades i aparcat al sol, ni més ni menys que amb 41 graus. Afortunadament, el petit només es va deshidratar i la seva progenitora va al·legar que havia pujat la compra a casa.

No obstant això, a l'octubre, a Las Vegas, una nena d'1 any va morir després d'estar dins del cotxe del seu pare durant una hora i a altes temperatures. El pare es va deixar les claus dins del vehicle. I el més greu de tot plegat és que el progenitor es va negar a trencar el vidre i rescatar a la seva filla. Ho va fer al·ludint que era un cotxe car. Al final, va tardar tant a treure-la que va acabar morint.