Els nens aïllats d'un casal d'estiu de l'Empordà per coronavirus donen negatiu a les proves PCR

L’activitat per als infants de P3 fins a 3r de primària es reprendrà aquest dimarts

Pla general de com prenen la temperatura a un infant a les portes d'un casal d'estiu a Barcelona. Imatge del 22 de juny del 2020.
El grup de grans, d'entre 10 i 12 anys, seguirà en aïllament preventiu  | Catalunya Diari

Els monitors i alumnes del casal d’estiu de Verges, al Baix Empordà, que van estar en contacte amb un cas de coronavirus han donat negatiu en la prova PCR que els van fer el dijous de la setmana passada. Els responsables de l'activitat van suspendre tot el casal de forma preventiva des del divendres i ara l’Ajuntament ha anunciat que a partir d’aquest dimarts es reprendrà per a tots aquells infants dels cursos de P3 fins a 3 de primària a l’escola del municipi.

El grup de grans, d’entre 10 i 12 anys, seguiran en aïllament preventiu. De cara a la setmana vinent es preveu recuperar l’activitat al pavelló per al grup de joves d’entre 10 i 12 anys. De tota manera, el casal mantindrà els grups aïllats entre ells per evitar situacions de contacte.

La setmana passada un dels alumnes del grup de grans va resultar tenir la Covid-19 tot i que no en mostrava símptomes, tal com van explicar els responsables de l’activitat de lleure. Una vegada va tenir el resultat, es van activar els protocols que marquen les autoritats sanitàries i es va fer una prova de PCR a tots els companys que havien compartit grup amb el jove als seus monitors i també a la resta de contactes estrets. Ara, s’ha pogut saber que cap dels companys del casal ni dels contactes estrets del noi han estat infectats.

Des de l’Ajuntament celebren les «bones notícies» però demanen a la població mantenir la precaució i respectar totes les normatives sanitàries corresponents com ara portar sempre la mascareta o mantenir la distància social. De la mateixa manera, el consistori ha agraït a l’equip de monitors la feina feta des de l’inici del casal i especialment durant aquests últims dies.

Es desplomen els contagis per coronavirus a Catalunya

Després de quatre dies consecutius superant el miler de positius per coronavirus, aquest dimarts 18 d'agost el departament de Salut ha notificat una davallada de contagis. En les darreres 24 hores, s'han registrat 557 nous positius, amb aquests ja són 114.994 les persones que han donat positiu per Covid-19 a Catalunya. Per una altra banda, el balanç d'aquest dimarts també recull 10 noves víctimes, que eleva la xifra a 12.899 defuncions per la pandèmia: 7.094 en hospitals o centres sociosanitaris, 4.126 en residències, 818 en domicilis i 861 que no són classificables per manca d'informació.

Pel que fa als pacients ingressats actualment, la xifra se situa en 659, el que suposa un augment de 17 respecte al dilluns. Un total de 130 pacients es troben ingressats a la Unitat de Cures Intensives (UCI), un més que el balanç anterior. Finalment, a les residències d'avis s'han registrat fins ara 17.097 persones que han donat positiu, de les quals 6.380 han mort i 52 es troben ingressades.

El risc de rebrot és molt alt, de 146,72 -el llindar de risc alt és 100- i es troba estable, però estancat (la setmana passada era de 150,81). La velocitat de propagació torna a pujar lleugerament, a 1,02, mentre que la setmana passada s'havia mantingut per sota de la barrera de l'1. Hi ha 659 pacients ingressats, 17 més que en el balanç anterior; 130 a l'UCI (1 més).


Comentaris

envia el comentari