Els clients de la botiga Nestlé a Esplugues podran pagar amb reconeixement facial

Nestlé, primera botiga d’alimentació que permet pagar amb reconeixement facial a Esplugues

Els usuaris s'han de baixar una aplicació i registrar la seva fotografia

La botiga de Nestlé a  Esplugues  de Llobregat (Baix Llobregat) s'ha convertit en la primera d'alimentació a l'Estat que permet el pagament a través del reconeixement facial. El sistema l'han posat en marxa CaixaBank, Nestlé Market i el Payment Innovation Hub –CaixaBank, Global Pyamets, Inc., Visa, Samsung i Arval-.

Pagar ràpidament amb el reconeixement facial

Els usuaris que vulguin fer servir aquest sistema, que estarà en fase pilot durant tres mesos, han de descarregar-se una aplicació, independentment de l'entitat financera que tinguin, on es guardaran les dades personals, de la seva targeta i una imatge de la seva cara. Posteriorment, podran passar per una caixa ràpida exclusiva a la botiga habilitada amb una tauleta amb càmera i connexió a Internet.

En el moment del pagament, el client s'ha de fer un 'selfie' amb la tauleta de la caixa. El sistema compara aquesta imatge amb el patró biomètric emmagatzemat a la base de dades general a partir de la fotografia registrada en el moment de l'alta. Si hi coincideix, es procedeix al pagament.

CaixaBank ha informat que aquesta iniciativa «suposa un pas més dins de la seva estratègia d'apostar per la tecnologia de reconeixement facial en entorns on la seva aplicació pugui suposar un avantatge per al client  en termes d'experiència d'usuari i seguretat». En aquest sentit, l'entitat ja ha aplicat el reconeixement facial per a reintegraments en caixers automàtics sense introduir el PIN, sistema que ja funciona en oficines de Barcelona i València i que s'estendrà progressivament durant els pròxims mesos.

També et pot interessar...