Nestlé invertirà més de 1.800 milions en crear un mercat de plàstic reciclat

La multinacional reduirà l'ús de plàstics verges en un terç de cara al 2025, mentre treballa amb altres agents per a avançar en l'economia circular

Nestlé invertirà fins a 2.000 milions de francs suïssos (CHF) —més de 1.800 milions d'euros— per a liderar el canvi de plàstics verges a plàstics reciclats aptes per a aliments i accelerar el desenvolupament de solucions innovadores d'envasament sostenible, segons ha informat la companyia. Després del compromís anunciat en 2018 que el 100% dels seus envasos siguin reciclables o reutilitzables per a 2025, Nestlé reduirà l'ús de plàstics verges en un terç en el mateix període, mentre treballa amb altres agents per a avançar en l'economia circular i en el seu esforç per mantenir nets de plàstic els oceans, llacs i rius.

Per a crear un mercat de plàstic reciclat apte per a alimentació, Nestlé s'ha compromès a obtenir fins a 2 milions de tones mètriques de plàstics reciclats per a aliments i assignar més de 1.500 milions de francs suïssos (1.350 milions d'euros) per a pagar una prima per aquests materials des d'ara fins a 2025. La companyia identificarà eficiències operatives per a compensar aquesta iniciativa i que no tingui impacte en el seu compte de resultats.

Un altre desafiament «clau» en el camí cap a un futur lliure de residus és la innovació en envasos, que inclou nous materials, sistemes de recàrrega i solucions de reciclatge. A més de la recerca que duu a terme l'empresa a través de l'Institut Nestlé de Ciències de l'Embalatge, la companyia llançarà un fons de capital de risc de 250 milions de francs suïssos (225 milions d'euros) per a invertir en start-ups que se centrin en la cerca de solucions d'envasos sostenibles.

«És un enorme desafiament» per a la indústria

«Cap plàstic hauria d'acabar en l'abocador o en les escombraries», ha assenyalat el CEO de Nestlé, Mark Schneider, qui ha destacat que fer que els plàstics reciclats siguin segurs per als aliments «és un enorme desafiament» per a la indústria. «És per això que a més de minimitzar l'ús de plàstics i recollir residus, volem tancar el cicle i fer que més plàstics siguin infinitament reciclables. Estem fent grans passos per a crear un mercat més ampli de plàstics reciclats aptes per a l'alimentació i impulsar la innovació en la indústria de l'embalatge», ha assegurat Scheneider.

Per la seva banda, la CEO de la Fundació Ellen MacArthur, Andrew Morlet, ha celebrat la inversió de Nestlé per a crear una economia circular per als plàstics, juntament amb una reducció de l'ús de plàstic verge en envasos en un terç per a 2025. «En eliminar els plàstics que no necessitem, podem crear una economia en la qual el plàstic mai es converteixi en desaprofitament», ha dit.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari