El nét de Franco assistirà a l'exhumació del dictador amb una bandera franquista

Francis Franco assegurà que durà una bandera preconstitucional que «tenia guardada la meva mare»

Francisco Franco, als jutjats  | Cedida

Francisco Franco, l'homònim nét del dictador feixista, durà una bandera preconstitucional amb l'àguila a l'exhumació que ha de tenir lloc aquest matí. Així ho ha confirmat quan sortia de casa seva per dirigir-se a l'acte privat que s'esdevindrà al 'Valle de los caídos'. Preguntat pels mitjans de comunicació, ha confessar que «la tenia guardada la meva mare».

A diferència d'altres països d'Europa que han patit dictadures similars, com Alemanya o Itàlia; a l'Estat espanyol no està penat exhibir simbologia feixista i no està prohibida l'apologia del franquisme, un fet que només tenen vetat els càrrecs i els edificis públics.

La bandera franquista va ser la bandera oficial de l'Estat espanyol del 1945 al 1977, quan el general colpista Francisco Franco, la va adoptar com a ensenya, manllevant el símbol de l'àliga de Sant Joan de l'escut heràldic dels reis Catòlics i afegint els símbols del 'movimiento'.

Cerimònia d'exhumació i reinhumació

A partir de dos quarts d'onze d'aquest matí, tindrà lloc l'exhumació del dictador Franco; més d'un any després d'haver-ho anunciat i a una setmana de l'inici de la campanya electoral del 10-N, l'executiu de Pedro Sánchez portarà finalment el cos del dictador al panteó familiar de titularitat pública del Pardo en el qual està enterrada la dona de Franco, Carmen Polo.

Un cop a el Pardo, començarà la fase d'inhumació. Al panteó hi seran 22 familiars del dictador i el prior, ja presents en la fase d'exhumació al 'Valle de los caídos', que participaran d'una missa oficiada pel fill del colpista Antonio Tejero. En aquest punt els familiars podran col·locar al fèretre els símbols, les banderes i els elements que considerin oportuns.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari