Los clientes ya están recibiendo un mail con las nuevas tarifas de Netflix

Netflix, utilitzada com a reclam d'una nova estafa per Internet

Aquest nou cau de 'Pishing' pretén accedir a les dades bancàries dels usuaris de Netflix

Una de les plataformes de continguts televisius més famoses,  Netflix, ha estat utilitzada com a reclam d'una nova ciberestafa.  Segons ha informat l'Oficina de Seguretat de l'Internauta, els ciberestafadors utilitzen un seguit de correus electrònics on s'incita a l'usuari d'aquesta plataforma a actualitzar les seves dades bancàries. D'aquesta manera, els ciberestafadors poden accedir als comptes bancaris dels usuaris estafats. Aquest tipus de ciberestafa és coneguda com a  'Pishing'.

El fals «actualització de la forma de pagament»

Per tal de poder detectar aquest cas de 'Pishing' és imprescindible fixar-se en el títol del presumpte document enviat: «Actualització de la forma de pagament». D'aquesta manera, et volen fer creure que existeix algun problema amb el cobrament del servei de Netflix i que per tant, s'ha d'actualitzar les dades bancàries. 

Si la víctima cau en l'estafa, la web fraudulenta l'indica, després que hagi modificat les dades, que en un període breu de temps rebrà un SMS amb un codi que s'haurà d'introduir per tal de confirmar l'operació. Un codi que no arribarà mai, ja que els ciberestafadors hauran complert el seu objectiu d'obtenir l'accés a les dades bancàries.

En el cas que s'hagi estat víctima d'aquest nou cas de 'Pishing', es recomana que s'avisi immediatament a la sucursal bancaria per tal de poder evitar que els estafadors realitzin la sostracció de diners del compte bancari de la víctima. 

També et pot interessar...