Falso correo de la Agencia Tributaria

Alerten d’una nova estafa amb un fals e-mail de l’Agència Tributària

Hi ha diversos mètodes per comprovar si el correu que hem rebut és fals

Els casos d'estafa i d'usurpació d'identitat a través d'internet i de les xarxes socials son cada cop més freqüents. Per aquest motiu, hem d'anar amb compte amb les comunicacions que rebem. Ara, la Guàrdia Civil i l'agència de consumidors FACUA alerten d'una nova estafa amb un fals e-mail de l'Agència Tributària.

 

Es tracta d'un cas de phising, és a dir, l'enviament de missatges i correus electrònics amb l'objectiu d'aconseguir les dades bancàries de l'usuari i sostreure una determinada quantitat de diners. La majoria d'aquestes comunicacions fraudulentes s'amaguen darrere la identitat d'organismes oficials, bancs i grans empreses per guanyar-se la confiança de l'usuari.

El fals correu de l'Agència Tributària

«Benvolgut contribuent: Enviem aquest e-mail per donar a conèixer el següent: Després de l'últim càlcul sobre les activitats fiscals, hem decidit que li correspon un reemborsament per valor de 948,12 euros», comença el fals correu electrònic.

  

Després, es demana a l'usuari que ompli un formulari amb una sèrie de dades personals i fiscals: «Per rebre aquest reemborsament, completar i enviar el formulari de l'impost a tornar. Polsar aquí per accedir al contrareemborsament». Malgrat que pugui semblar creïble, en cap cas hem d'omplir el formulari i menys donar les nostres dades.

¿Com saber si es tracta d'una estafa?

L'Agència Tributària assegura que mai demanen informació personal o fiscal a través de correus electrònics i menys el pagament d'algun servei. Qualsevol gestió o pagament s'ha de realitzar al portal web de l'organisme. D'altra banda, hi ha diversos mètodes per detectar si estem sent víctimes d'una estafa:

  • En primer lloc, comprovem si els enllaços que apareixen al missatge siguin oficials i a la barra de direcció web surti el protocol de seguretat https.
  • Com assenyalen els mateixos organismes oficials, sempre es dirigeixen a l'usuari amb el nom o el DNI.
  • D'altra banda, en cas de sospita, hem d'anar als perfils oficials de xarxes socials per comprovar si hi ha alguna alerta d'estafa.
  • També podem comprovar l'adreça de correu electrònic del remitent, especialment la part de després de l'arrova.​​​​​​

També et pot interessar...