L'Organització de Consumidors i Usuaris alerta d'una estafa per robar dades a través de WhatsApp

Es tracta d'un cas de phishing, l'engany del qual consisteix en un enllaç on et demanen de verificar les dades del compte

L'Organització de Consumidors i Usuaris alerta d'una estafa per robar dades a través de WhatsApp | Cedida

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha alertat als usuaris de la plataforma de missatgeria WhatsApp, d'una nova estafa amb la qual es pretén robar les dades personals que es troben al telèfon.

«L'estafa del codi de verificació de WhatsApp en realitat és un cas de phishing (un ciberatac que es basa en la suplantació de la identitat d'una empresa i utilitza el correu electrònic per propagar). Tot comença amb un missatge SMS similar al que envia de WhatsApp cada vegada que es configura l'app en un terminal nou per vincular l'app al teu número de telèfon».

L'Organització adverteix que «si tu no has sol·licitat aquest missatge, és que o algú ha ficat per error el teu número de telèfon quan intentava verificar el seu compte o que algú està intentant accedir al teu compte de manera il·legítima amb la intenció de robar les teves dades». 

Claus per no caure en el parany

«Si no has sol·licitat tu el codi de verificació, no facis cas a cap missatge que t'arribi. Sobretot, no marmitons a l'enllaç de verificació en cap cas» .«Activa la verificació en 2 passos de WhatsApp: d'aquesta manera, qualsevol intent de verificació del teu número de WhatsApp necessitarà un número PIN de 6 dígits que només tu coneixes. Això és diferent de l'opció de desbloquejar WhatsApp amb l'empremta dactilar, ja que només se't demanarà el PIN quan configuris l'app en un nou telèfon, mentre que la protecció amb empremta dactilar és cada vegada que accedeixis a WhatsApp per preservar la privacitat dels teus missatges d'ulls aliens».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari