La Guàrdia Civil alerta dels riscos del repte del «veí de número» de WhatsApp

Recorden que en compartir el nostre número es pot accedir fàcilment a les nostres dades personals

Vecino número
Una de les captures virals del repte «veí de número» | Catalunya Diari

Les xarxes s'han omplert els últims dies d'una nova moda viral, la qual s'anomena 'el veí de número', el qual pot tenir un cert risc, encara que no ho sembli. El Grup de Delictes Telemàtics (GDT) de la Guàrdia Civil ha advertit sobre com aquest tipus de pràctiques pot ser un perill per la nostra privacitat, ja que estem permitent un accés molt fàcil a les nostres dades.

Aquest repte consisteix a enviar un missatge de WhatsApp saludant al nostre «veí de sota» o al nostre «veí de dalt». És a dir, el número que coincideixi amb el nostre amb els vuit primers dígits, però que en el novè número sigui l'anterior o el posterior. Una vegada hàgim enviat el missatge, es fa una captura, hi hagi hagut o no contestació, i es penja a Twitter.

  

La nostra privacitat posada en perill

Són molts els usuaris d'aquesta xarxa social que ja han compartit la seva experiència amb els seus 'veïns de números'. Molts d'ells no han pensat que, quan ho fan, estan exposant el seu número de telèfon, si no l'han esborrat prèviament.

L'advertència de la Guàrdia Civil és molt clara: «No caiguis en cap repte viral que posi en risc la teva privacitat». I és que només agregant-nos com a contacte, si tenim vinculat el WhatsApp amb el Facebook i Instagram, es pot entrar amb facilitat als nostres perfils d'aquestes xarxes socials.

      

Això també és conseqüència del fet que «moltíssima gent no té habilitades unes opcions mínimes de privacitat», explica Daniel Jiménez, tinent de la GDT, a 'El Español'. Confirma que sense moltes dificultats es pot fer un ús fraudulent dels nostres perfils, suplantant la nostra identitat, o fins i tot podem ser víctimes d'una estafa via 'phishing'.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari