Noemí Casquet és la protagonista del film

El vídeo viral del Saló Eròtic de Barcelona reflexiona sobre l'educació sexual

El saló se celebrarà del 3 al 6 d'octubre al Centre Esportiu Municipal Olímpic Vall Hebron

El Saló Eròtic de Barcelona ha presentat el seu vídeo promocional de l'edició d'aquest any.  A més de per als diferents actes que organitza al llarg dels quatre dies —del 3 al 6 d'octubre—, el saló sorprèn cada edició pel vídeo que es publica unes setmanes abans de la inauguració amb una temàtica diferent any rere any. Enguany s'anomena 'Aprendre', i en ell qüestiona l'educació sexual i la llibertat.

La portaveu de l'esdeveniment,  Noemí Casquet, periodista i escriptora especialitzada en sexualitat, n'és la protagonista i juntament amb Carles Valdés, el director del film i codirector del saló, pretenen que  l'espectador posi en qüestió els aprenentatges i les conductes apreses des de petits  de la societat actual.

Centrat en el lema 'Hem de parlar' la peça comença amb un al·legat clar: «Tot cony i polla neix lliure, simplement aprens a deixar de ser-ho. El primer que aprens és que  les normes no es qüestionen, s'acaten».

Amb el lema 'hem de parlar' pretén remoure consciències

«De petita aprens que les guarres no es depilen» expressa en una veu en off, «després aprens a 'perrejar' amb cançons que et diuen que  ni depilant-te...que ets una guarra», fent reflexionar sobre l'educació que les dones reben des de ben petites. La peça, que s'ha tornat viral, té un missatge molt clar que se centra sobretot amb la conducta discriminatòria envers el que és diferent, remarcant, a més, les tradicions masclistes lligades al sexe que les dones han acabat adaptant, com el plaer masculí davant del seu.

Centrat així en el feminisme, el vídeo es posa èmfasi en la necessitat de l'empoderament femení i fa una crítica a la visió de la societat: «Aprens a mirar-te al melic o a mirar cap a un altre costat», parlant sobre l'explotació laboral al tercer món o els ofegaments al mediterrani amb una crítica clara al cinisme de la societat: «Aprens a ofegar la teva consciència mentre puges 'stories' des del cementiri més gran d'Europa».

El vídeo acaba amb una reflexió: «Aprens i aprens, fins que un dia te n'adones que no saps qui t'està ensenyant», anuncia la protagonista mirant-se al mirall, i seguint el lema del film,  clama «ha arribat l'hora de desaprendre per recuperar el més important del món, la llibertat».

Algunes novetats d'enguany

Catalunya és la tercera Comunitat Autònoma que més practica el sexe convencional
El Saló Eròtic tindrà més xerrades informatives | CatalunyaDiari.com

La gran diferència respecte a edicions anteriors la marquen els tallers impartits a les aules formatives, per exemple, algunes de les xerrades giraran entorn de temes vinculats a les relacions obertes. Hi haurà més de cent sessions formatives dirigides per sexòlegs i psicòlegs. Des del control de l'ejaculació precoç o els dolors menstruals, a sessions de sex coaching o apoderament sexual, passant per la sexualitat dels fills o les tendències sexuals actuals.

A més, en aquesta edició del Salo Eròtic s'impartiran xerrades informatives i tallers pràctics sobre el fetitxisme, el sexe hipnòtic, els marges del plaer, el plaer anal, el sexe tàntric, els jocs entre parelles o els límits del BDSM, entre moltíssimes altres.

També et pot interessar...