Plànol d'un expositor de vidre amb carn de diferent tipus exposada

Ni Lidl ni Mercadona: Aquest és el millor supermercat per comprar carn i és català

Aquest és el supermercat català inesperat que triomfa sobre els altres

Quan es tracta d'anar a comprar, el més habitual és que cadascú compti amb un supermercat predilecte. No obstant això, és molt complicat trobar-ne un que sigui imbatible en tots els sentits, ja que sempre en trobaràs un que vengui certs productes més barats o amb més qualitat.

Encara que Lidl o Mercadona poden ser de les cadenes més freqüentades pels clients, la veritat és que no hi trobaràs la millor carn. O, almenys, això és el que ha dictaminat l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) després de fer un estudi sobre la carn que es ven als supermercats.

El millor supermercat per comprar carn, segons l'OCU

Ni Lidl ni Mercadona… Si de debò vols trobar la millor carn del mercat, hauràs d'anar-te'n a un altre supermercat. Això és perquè l'OCU ha fet un estudi en què ha posat a prova els productes carnis de diferents supermercats, i cap d'aquests ha obtingut el primer lloc.

Quan parlem de productes carnis, incidim en la idea que l'OCU ha posat a prova productes de procedència animal diferents: pollastre, porc, xai, etc. Per dur a terme l'anàlisi, l'organització ha tingut en compte diverses propietats, com ara la qualitat, el preu de venda i el sabor, entre d'altres.

D'aquesta manera, ha pogut determinar que el millor supermercat on comprar la carn és Esclat, els establiments del qual es troben a diferents regions de Catalunya. A aquesta comunitat, Esclat compta amb més de 40 botigues, les quals es reparteixen entre diferents ciutats.

Pla exterior d´una botiga Esclat a Sabadell
Esclat ha aconseguit guanyar l'or en aquesta competició. | Esclat

Precisament, a diferència dels altres establiments, aquesta cadena de supermercats catalana ha aconseguit obtenir la puntuació més alta del rànquing. Sense anar més lluny, ha aconseguit reunir una quantitat de 84 punts amb referència als productes carnis que ven, per la qual cosa ha superat així els altres contrincants.

Com han quedat els altres supermercats?

Malgrat la victòria d'Esclat, una altra cadena catalana hi és a prop. Parlem de BonPreu, el grup d'alimentació que també opera amb Esclat. Si escau, l'altra cadena de supermercats suma un total de 83 punts, és a dir, només un per sota de la guanyadora.

En tercer lloc, trobem que dues cadenes han empatat a la puntuació obtinguda: BonÀrea i Hipercor, ja que totes dues han reunit un total de 79 punts. Com en el cas anterior, amb tan sols un punt menys, trobem El Corte Inglés, Hiper Usera, Aldi, Supercor i Consum, que s'han hagut de conformar amb una nota equivalent a 78 punts.

Primer pla exterior de la botiga Bon Àrea
BonÀrea comparteix la tercera posició amb Hipercor. | Bon Àrea

Tot i que al rànquing trobem més supermercats coneguts, com ara Dia a l'última posició, cal assenyalar que l'OCU ha decidit no incloure-hi alguns supermercats com Mercadona, Lidl o Carrefour.

I ara que ve la calor…

Com que l'estiu és tan a prop, l'OCU també compta amb alguns consells per al consum de carn durant aquesta època. Per evitar la ingesta de bacteris amb la carn, l'organització recomana abstenir-se del consum de certa carn crua o poc cuinada, com passa amb el pollastre o la carn picada.

Així mateix, recomanen no deixar reposant a temperatura ambient i més del necessari tota aquella carn que es cuini. També recorden la importància de no cuinar carn congelada sense que aquesta estigui completament descongelada. Pel que fa a marinar carn crua, recorden que no s'ha de reutilitzar cap dels líquids usats.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de LIDL al teu WhatsApp!

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!