Nissan podria reduir el personal de la seva plantilla a Barcelona

La decisió podria arribar a afectar entre 400 i 500 persones amb prejubilacions i baixes voluntàries

Es preveu que hi hagi un ajust d'entre 400 i 500 persones amb prejubilacions i baixes voluntàries
Es preveu que hi hagi un ajust d'entre 400 i 500 persones amb prejubilacions i baixes voluntàries | CEDIDA

Nissan planteja una reducció de la plantilla de Barcelonaque podria afectar entre 400 i 500 persones, després de la disminució de les línies de producció, segons han confirmat fonts sindicals a l'ACN. Els representants dels treballadors indiquen que des de la companyia els han informat de forma oficiosa de la «necessitat de reduir la plantilla», però sempre amb «baixes no traumàtiques».

En aquest sentit, els sindicats creuen que s'impulsaran prejubilacions, però avisen que fins ara no s'ha entrat en negociacions i que reclamaran «condicions dignes». Nissan evita confirmar el pla, i ha convocat una roda de premsa per a dimarts a la planta de la Zona Franca per informar de la situació amb el president a Europa, Gianluca de Ficchy.

La companyia preveu que la producció es redueixi un 20% a partir d'abril
La companyia preveu que la producció es redueixi un 20% a partir d'abril | CEDIDA

 

Preveu reduir en un 20% la producció a partir d'abril

La producció de Nissan a Barcelona continua caient en picat. Als problemes que s'arrosseguen a la planta els darrers anys s'afegeix ara una nova retallada a la fàbrica. Fonts sindicals han explicat que la direcció els ha comunicat que a partir d'abril hi haurà una rebaixa de la producció d'aproximadament un 20%, el que deixa la planta a poc més del 30% de la seva capacitat.

«Estem en produccions mínimes», avisen. La previsió és que la retallada reverteixi a l'agost, però de moment no hi ha cap garantia ni evidència que això sigui així. Els sindicats alerten que la situació és crítica i reclamen compromisos ferms per a la planta: «No tenim cotxes a fer», exclamen.

El 2018 la fabricació ja va caure un 10,9% respecte a l'any anterior i es va deixar de fabricar el model Pulsar i enguany ja estava previst que la furgoneta NV200 abandonés la Zona Franca a partir de l'estiu. L'únic model que sobreviu és la versió elèctrica de la furgoneta, l'e-NV200, però encara amb xifres molt modestes.


Comentaris

envia el comentari