Nissan tancarà la seva planta de Barcelona

La decisió forma part del pla de reestructuració de la multinacional japonesa

Cadena de muntatge de la furgoneta elèctrica de Nissan a la planta de Zona Franca.
Nissan hauria decidit tancar la seva planta de Barcelona | ACN

Molt mala notícia per a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Segons ha avançat aquest dijous el portal japonès 'Nikkei', Nissan hauria decidit tancar la seva planta de la ciutat comtal, com a part de la seva «reestructuració» a escala mundial. Es tracta d'unes instal·lacions molt importants per al teixit industrial català, que generen 3.000 llocs de treball directes i aproximadament 25.000 indirectes.

El pla pretén reduir la presència de Nissan a Europa i centrar-se en els Estats Units, la Xina i Àsia. Així, la producció de la fàbrica de Barcelona, es derivaria a altres fàbriques de Renault, amb qui és soci. Després de quasi dos mesos d'activitat congelada, la planta va reprendre les seves tasques el passat 4 de maig. Tanmateix, dos dies després, la plantilla va convocar una vaga per la por del tancament, ara confirmat.

Prenen mesures judicials contra la directiva

Els comitès d'empresa de Nissan es reuniran demà divendres amb diversos representants del departament de Treball de la Generalitat, per tal de resoldre el conflicte de les plantes de Barcelona. Segons CCOO, els comitès explicaran al Govern que exigeix a Nissan la garantia que els treballadors conservin els seus llocs de treball i, paral·lelament, denunciaran la vulneració del dret de vaga per part de la directiva. De fet, la plantilla ja ha interposat una demanda per aquest darrer fet.

  

  

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris
Germà
Tranquil, tothom tranquil, l'alcaldessa ja ho té tot previst, recol.locarà a la totalitat del personal directe, indirecte i familiar de Nissan a l'ajuntament i, assumpte resolt que paga el poble.

envia el comentari