Imatge d'una noia tapant-se de la pluja a Anglaterra.

Nit complicada a causa de les fortes pluges a Barcelona: centenars de trucades al 112

Les pluges no donen treva al territori català

La forta onada de calor que semblava no voler marxar de Catalunya ha donat una treva i ha deixat lloc a l'aparició de fortes pluges per tot el territori català. Les fortes tempestes, acompanyades de fortes ratxes de vent i calamarsa en molts punts del territori, han fet que aquests últims dies siguin complicats, especialment pels serveis d'emergència.

Aquest dimarts era el Camp de Tarragona qui patia més les conseqüències d'aquest clima extrem, tanmateix, aquesta nit la tempesta s'ha traslladat cap a la zona de Barcelona. Els serveis d'emergències de l'àrea metropolitana de Barcelona han rebut centenars de trucades.

Foto d'un paraigües.
Les pluges han obligat a redirigir diversos vols | Getty Images

Barcelona pateix les conseqüències de la pluja

Els Bombers de la Generalitat han hagut d'intervenir en 27 avisos per diversos motius. Les petites inundacions i les caigudes d'arbres o branques han estat el motiu principal d'aquestes trucades i, afortunadament, no s'han hagut de lamentar danys més greus. 

Un altre sector que també s'ha vist afectat a causa del mal temps és el de les aerolínies. 21 vols que tenien previst aterrar a l'aeroport de Barcelona han hagut de ser redirigits cap a Reus, Girona, València i Alacant perquè les condicions climàtiques no permetien aterrar amb seguretat. 

La tempesta també ha arribat a Girona

Des de les 17.00 hores d'aquest dimecres fins a les 21.00 hores, aproximadament, els Bombers han atès més de 130 avisos per pluja. Com en el cas de Barcelona, no s'han lamentat danys massa greus, però els professionals han hagut de retirar diversos arbres caiguts.

Les previsions per avui no milloren massa

Segons les dades que ha proporcionat el Servei Meteorològic de Catalunya, encara s'espera pluja a gran part del territori. El litoral català serà la zona més afectada durant el matí. Tanmateix, durant la tarda és quan s'espera les pluges més fortes, amb tempestes elèctriques a la zona de Girona i la zona de Vic. 

▶️ El vídeo de la setmana

A més, també es destaca la baixada de temperatures respecte als últims dies, on la dada més alta se situa al litoral català amb 22ºC i la més baixa a la Cerdanya amb només 4ºC durant aquest matí.