Segona nit de rècords de calor a la costa

La zona més afectada per les temperatures extremes i la xafogor de nit continua sent el litoral de Barcelona però també altres punts com ara l’Empordà

Aquesta última nit ha tornat a ser de rècord pel que fa a la calor després que ahir es batés el rècord absolut de temperatura mínima més alta registrada mai a l’estació que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té instal·lada al barri del Raval de Barcelona des de fa 12 anys.

En aquest cas, no es van baixar dels 28º , una temperatura que aquesta última nit ha quedat una mica per sota, amb 27,8º, però hi ha hagut més punts costaners on s’han batut rècords absoluts  pel que fa a les temperatures nocturnes.

Destaquen els 27,1º registrats a Premià de Mar, al Maresme, la dada més elevada des de 2006, any en què es van començar a prendre dades. Un altre rècord és el de l’Estartit, al Baix Empordà, on s’ha registrar la mínima més alta des de l’any 1969, amb concretament 26,4º. 

També al Prat de Llobregat, al Baix Llobregat, s’ha igualat aquesta nit la temperatura mínima més alta des que es prenen dades els últims 75 anys. En aquest punt, no s’ha baixat dels 26,8º.

Nits d’insomni a molts punts

El calor seguirá siendo asfixiante este viernes
El calor seguirá siendo asfixiante este viernes | Archivo

 

La calor intensa i la marcada sensació de xafogor a causa de l'onada de calor han estat la tònica a tota la costa, part del prelitoral i punts de l’interior. Destaquen altres dades com ara Portbou, a l’Alt Empordà, on els termòmetres no han baixat dels 29º. Nit sens dubte extremadament tropical i de molt mal dormir.

Aquestes són les temperatures mínimes més altes que s’han registrat aquesta nit:

Portbou: 29º

Barcelona (Raval): 27,8º

L’Hospitalet de l’Infant: 27º

Blanes: 27º

El Prat de Llobregat: 26,7º

Badalona: 26º

Sabadell: 26º

L’Estartit: 26º

Malgrat de Mar: 24º

Tarragona: 24º

Tàrrega: 24º

Les nits continuaran sent d’autèntic malson

Les nits estan sent insuportables a Barcelona
Les nits estan sent insuportables a Barcelona | Arxiu

 

La previsió no millora gens de cara al cap de setmana amb calor que es mantindrà o inclús pujarà una mica més amb l'alerta per onada de calor. Les nits continuaran sent de molt mal dormir a prop de la costa. De fet, les mínimes poden quedar puntualment més altes per la presència d’intervals de núvols que impediran que el termòmetre baixi.