Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una utilitzada l'1-O, durant una manifestació l'any 2019 a Barcelona

El 'no' a la independència supera el 'sí' per sis punts, segons un sondeig

L'enquesta de 'La Vanguardia' també revela que un 60% dels consultats dona suport a l'indult dels polítics presos
Imatge d'una utilitzada l'1-O, durant una manifestació l'any 2019 a Barcelona
El suport a la independència se situa en el 42,6%, segons un sondeig de 'La Vanguardia'. | Europa Press

El 'no' a la independència de Catalunya obtindria un 48,9% en un referèndum d'autodeterminació, per sobre del 42,6% que votaria 'sí', segons un sondeig de GAD3 que publica aquest dilluns el diari 'La Vanguardia'. Aquests sis punts de diferència entre les dues opcions, suposa un increment de quatre punts respecte dels resultats del passat mes de setembre, quan el 'sí' a la independència tenia un 45% de suports i el 'no' arribava al 47'.

Segons l'enquesta, el 'no' a la independència entre els homes supera el 'sí' en quatre punts, mentre que entre les dones l'avantatge del 'no' supera els 16. Pel que fa als grups d'edat, el 'no' s'imposa en tots, excepte entre els joves de 18 a 29 anys, que estan dividits al 50%. 

Sis de cada deu enquestats creu que s'ha de concedir l'indult als polítics presos

Així mateix, segons revela el sondeig, un 60,6% dels enquestats creu que s'ha de concedir l'indult als presos de l'1-O mentre que el 32,6% s'hi oposa. A la pregunta de quina seria la millor solució per rebaixar la tensió del conflicte polític, els enquestats estan dividits entre el 27,8% que aposta pels indults i el 25,6% que veu l'amnistia com a millor via.

D'altra banda, un 21,6% vol que els condemnats compleixin la pena íntegrament i només el 15,1% assenyala la reforma del delicte de sedició del Codi Penal com a millor fórmula.

Esquerra guanyaria les eleccions del 14-F segons 'La Vanguardia'

ERC guanyaria les eleccions del 14-F amb JxCat i el PSC lluitant pel segon lloc. Així ho diu una enquesta publicada aquest diumenge a la 'Vanguardia', on es dona una victòria clara als republicans que obtindrien entre 37 i 39 escons. JxCat se situaria en segona posició amb 31 escons, seguit de molt a prop pels socialistes a qui l'enquesta dona entre 29 i 30 escons. La CUP n'obtindria entre 4 i 5, i el PDeCAT entre 0 i 1.

Així doncs, quedaria l'independentisme repetiria majoria al Parlament, ja que se superaria la majoria absoluta (68 diputats) amb un mínim de 72, tot i que no arribaria a l'objectiu del 50% dels vots. Pel que fa a la resta de forces, els comuns n'obtindrien entre 6 i 7, mentre que el PP arribaria a 8. Ciutadans es desplomaria passant de 36 a 13, i entraria VOX amb 4 escons.