Un ciutadà consultant el WhatsApp.

No li lloguen un pis a Barcelona per parlar en català: surrealista resposta

La jove ho ha denunciat a través de Twitter

Cada dia queda més patent la batalla que ha de dur a terme la llengua catalana per no acabar desapareixent, ja que, a mesura que passen els anys, hi ha menys catalanoparlants.

Encara que les dades respecte al català són preocupants, el que crida l'atenció és la creixent discriminació que està patint aquest idioma. Tant és així, que aquest dilluns, una noia va denunciar a través del seu compte de Twitter un fet, si més no, surrealista. 

Segons sembla, la jove buscava un pis per viure a Barcelona, i tots sabem com pot ser de pesada aquesta tasca. Són molts els factors que fan difícil aquesta cerca: el preu, la localització, que estigui ben equipat, entre moltes altres. Doncs ara, cal sumar-hi un nou entrebanc: parlar en llengua catalana. 

No li lloguen el pis per parlar en català

La noia ha fet pública una captura de pantalla on es pot observar la conversa entre aquesta i el propietari del pis, el qual té pensat llogar l'habitatge. 

En la imatge, es pot veure com la jove contesta els missatges del propietari, via 'whatsApp', per poder concertar una cita i, així, veure el pis.

La noia, que es diu Aina Plans, escriu els missatges en català i la surrealista resposta de la persona que li ha de llogar l'immoble és la següent:

«Hola, Aina perdona, però només per haver-me contestat tres vegades en català, inclús enviant-me notes de veu, donant per fet que jo entenc el català o sense tenir en compte a l'altra persona i ni tan sols preguntar i, a més, veient que tant el meu anunci com la meva contestació ha sigut en castellà». 

«Ho sento, però sort en la teva cerca perquè per aquesta part ja no estem interessats. Espero que et serveixi el meu 'feedback'».

▶️ Així són les espectaculars vistes del nou mirador de Barcelona situat a la Torre Glòries

Twitter encès

La noia, davant aquesta resposta, ha decidit fer una piulada al seu compte de Twitter com a mostra de queixa.

«De debò m'acaben de dir que no a un pis per respondre-li el primer 'whatsApp' en català? Docs sí. Tampoc m'havia dit pas que no l'entengués», ha declarat.

Evidentment, Twitter ha esclatat i l'allau de missatges donant suport a la jove no ha tardat.