Dues alumnes a una classe, una aixecant el braç per participar.

El nou calendari escolar i les vacances a Catalunya per al curs que ve

Hi ha hagut canvis respecte a aquest curs

Després d'un intens curs escolar, ara els estudiants estan desitjant començar la seva època preferida de l'any per poder descansar de l'estrès acadèmic: l'estiu. I és que aquesta estació és idònia per relaxar-se i poder fer mil plans com viatjar o simplement gaudir de la platja i els dies de sol.

Tot i que encara falten diversos mesos per començar el nou curs, el cert és que, a Catalunya, ja s'ha publicat el calendari escolar del curs vinent.

Així mateix, han optat per anunciar les dates exactes de festius, dies no lectius, vacances i festes provincials i locals.

El calendari s'avança al 5 de setembre

Després de les protestes, manifestacions i la vaga del personal docent per denunciar, entre altres qüestions, l'avançament del calendari escolar, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha oficialitzat que el curs acadèmic 2022-2023 començarà el 5 de setembre.

D'aquesta manera, la tornada a les classes per Infantil i Primària començarà la data esmentada anteriorment i finalitzarà el 22 de juny, mentre que per l'ESO i Batxillerat, el període escolar s'iniciarà el 7 de setembre i conclourà el 20 de juny.

Dies festius

  1. Dimecres 12 d'octubre de 2022. Festa nacional.
  2. Dimarts 1 de novembre de 2022. Dia de Tots Sants.
  3. Dimarts 6 de desembre de 2022. Dia de la Constitució.
  4. Dijous 8 de desembre de 2022. Immaculada Concepció.
  5. Divendres 26 de maig de 2023.

Vacances

  1. Nadal: del 22 de desembre al 6 de gener inclòs.
  2. Setmana Santa: del 3 d'abril al 10 d'abril inclòs.

▶️ Un petit poble de Catalunya, escollit un dels més bonics de tot Espanya

Els dies festius els determina la disposició corresponent del Departament d'Empresa i Treball i els dos dies de festa local. En cas que els dies de festa local caiguin en dia no lectiu, els centres podran afegir-los als establerts de lliure disposició dins el curs escolar corresponent.

Els centres escolars disposaran d'un dia més de lliure elecció, amb un total de quatre. Així, aquests s'hauran de distribuir equitativament entre els trimestres i no podran coincidir amb els d'inici i final de les classes.

A més, s'hauran de preveure en la programació general del centre i s'hauran de comunicar als serveis territorials.

Excepcionalment, els serveis territorials podran autoritzar la proposta per part de la direcció dels centres d'establir els dies de lliure disposició consecutius en un mateix trimestre, però, en aquest cas, caldrà l'acord previ del consell escolar de centre.