Imatge d'una tablet amb una tassa de cafè i un mòbil al fons

Si no surt a internet, no existeix: la predicció del 'sisme submarí d'internet'

Internet ha traspassat tots els límits que es dibuixaven el 1995 i s'ha convertit en una eina absolutament vital per al dia a dia

Ja des de l'ara llunyà 1995, Bill Gates anticipava que internet esdevindria una eina que tindria un impacte fonamental a la feina, a l'educació i a l'oci. Actualment comprovem que l'anomenat sisme submarí d'internet ha canviat fins i tot les empreses.

La tecnologia que ha revolucionat les indústries

En només algunes dècades, l'internet s'ha convertit en una eina tecnològica que ha canviat la comunicació, els negocis i l'entreteniment, entre altres factors de la vida quotidiana. Una de les frases més conegudes de Bill Gates diu que «si el teu negoci no surt a internet, no existeix”, i avui, més que mai, fa ressò en diverses indústries.

Això és perquè l'ús d'aquesta eina ha canviat radicalment nombroses indústries: ha deixat els cinemes de banda i ha donat protagonisme a les plataformes d'streaming, ha reemplaçat els mitjans de comunicació impresos per espais digitals com aquest, i fins i tot ha portat els salons d'apostes i cases de joc d'establiments físics a plataformes en línia, només per esmentar alguns exemples.

Cada vegada més, restaurants, artesans i artistes tenen accés a més clientela en oferir els seus serveis per internet. A més, negocis que semblaven estar destinats a l'oblit han trobat una nova oportunitat traslladant-se al món en línia.

Imatge d´una taula de treball amb diversos ordinadors portàtils i carpetes
Internet ha superat tots els límits que es preveien el 1995 | La Noticia Digital

 

La importància de guanyar-se la confiança de l'audiència

Més enllà de la gran quantitat de negocis que actualment podem trobar a internet i de la nova vida que aquesta xarxa ha injectat a diverses indústries, un punt clau per a l'èxit de les plataformes digitals és guanyar-se la confiança de l'audiència.

Un exemple d'això el trobem al món dels casinos en línia, ja que hem analitzat la plataforma d'apostes 888sport i hi hem vist publicades opinions positives. Això és perquè compta amb llicències per a operar a Espanya. Opera sota les lleis de Gibraltar i pertany a un grup d'empreses llistades a la Borsa de Valors de Londres.

Més enllà de l'entreteniment i la varietat d'esports on apostar que pugui oferir una plataforma com aquesta, és la seguretat que ofereix als usuaris la que marca la diferència entre l'èxit i el fracàs a internet.


La seguretat a internet també és a les nostres mans

Com hem vist anteriorment, el món està fent el salt cap a la digitalització de manera molt ràpida en indústries tan diverses com el comerç, la informació i l'entreteniment. Tot i això, més enllà de l'èxit que les empreses puguin tenir portant els seus negocis a internet, és molt important considerar que a causa del creixent nombre d'opcions que els usuaris tenim disponibles, nosaltres també hem de prendre precaucions a l'hora de navegar per internet.

Alguns dels consells més bàsics s'apliquen no només en fer compres per internet, sinó també en cercar entreteniment o informació en aquesta xarxa. Per exemple, evitar xarxes wifi públiques, revisar els certificats de seguretat de les pàgines on accedim i utilitzar alguna targeta exclusiva per a fer pagaments a internet, entre d'altres.

El contacte simple i directe amb altres persones ha esdevingut una de les primícies d'internet al llarg del temps. Gràcies a la facilitat que ens ofereix per a trobar informació, productes i serveis, l'internet s'ha convertit en una eina cada cop més imprescindible a la vida quotidiana.