Una noia de 26 anys contagia desenes de persones en anar de bars estant en quarantena

La jove s'enfrontarà a la llei i serà sancionada econòmicament per negligència

Diverses persones, unaasseguda en una terrassa, a Castelldefels
La jove va fer-se la prova PCR abans de sortir als bars | cedida

De la mateixa forma que té lloc a Espanya amb les persones que tenen la ferma creença que el coronavirus no existeix, Alemanya està lluitant amb un moviment que s'ha estès per Europa que rebutja les mesures de restricció que s'han imposat per a evitar l'expansió i propagació del virus.

Durant el cap de setmana es va celebrar per primera vegada a Munic una manifestació contra les gestions de la pandèmia a la qual van acudir 10 mil persones. I és precisament un cas d'una integrant d'aquest grup de població que la Fiscalia de Munic està investigant perquè ha provocat una gran esquerda en el pla sanitari alemany. 

Una jove estatunidenca, que és cambrera en un hotel de l'exèrcit nord-americà, està sent investigada per haver estat la responsable de desencadenar un brot massiu tant en l'establiment en què treballa com en els bars de la ciutat de Garmisch Partenkirchen, que forma part de l'estat alemany de Baviera.

Segons han informat els mitjans locals d'Alemanya, la noia va fer un tour pels bars de la ciutat i l'hotel tot i que tenia els símptomes de la Covid-19 i que hauria d'haver estat realitzant la quarantena obligatòria que ha establert el país per a prevenir els contagis. 

Mesures legals i sanció econòmica

Un cas que fins i tot ha arribat a Markus Söder, el cap del govern regional d'Alemanya, qui ha deixat clar que la jove s'enfrontarà a la llei i serà sancionada econòmicament per negligència i per posar en risc la vida dels ciutadans del país. D'aquesta manera, la nord-americana està sent investigada per les autoritats alemanyes per haver estat la responsable de contagiar a almenys 22 persones, entre elles clients i treballadors de l'hotel, que és d'ús exclusiu per als soldats dels Estats Units

Un establiment que ha estat tancat durant un mínim de dues setmanes per la Fiscalia de Munic després del número elevat d'infectats que s'han donat allí i també estan estudiant que va succeir amb els bars als quals va acudir la jove. Segons s'ha pogut esbrinar, la jove va viatjar durant l'època estival a Grècia a finals d'agost i en el retorn es va realitzar les proves per a saber si era positiva en coronavirus. No obstant això, no va esperar a tenir els resultats per a continuar treballant ni per a fer un tomb pels locals de la ciutat.

Quan va obtenir finalment els resultats del test i va saber que tenia la malaltia, la jove estatunidenca ja havia creat una cadena de contagis.


Comentaris

envia el comentari