Normag, el primer gegant amb síndrome de Down de Catalunya

La figura gegantera està adaptada perquè les persones amb mobilitat reduïda el puguin portar

En Normag és el primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya
En Normag és el primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya | Twitter (@gegantsdelpi)

A pocs dies per l'inici de les Festes de la Mercè ha tingut lloc la presentació de les colles geganteres de Barcelona dels seus gegants i gegantes. L'estrella però d'aquest any ha estat en Normag, el primer gegant de Catalunya amb discapacitat intel·lectual.

En Normag, que va ser batejat aquest passat diumenge, és el primer gegant que té les faccions d'una persona amb síndrome de Down i, a més, també és la primera figura gegantera feta amb materials ultralleugers i amb un disseny adaptat perquè les persones amb discapacitat intel·lectual o física també puguin portar al gegant i participar en aquesta tradició popular catalana.

En Normag acompanyat dels seus padrins de bateig
En Normag acompanyat dels seus padrins de bateig | Twitter (@Culturapopularbcn)

 

Primera reunió de tots els gegants catalans adaptats

El diumenge també es van reunir per primera vegada tots els gegants catalans que són portats per persones amb mobilitat reduïda, ja que la Frida, de Tarragona, l'Ocellaire, de l'Eixample, i en Martí, de Premià de Mar, van ser els padrins i padrines de bateig d'en Normag. Després de ser batejat al Pati Maning, en Normag ja forma part de la família gegantera i podrà desfilar pels carrers barcelonins durant les Festes de la Mercè.

Aquesta figura gegantera ha estat creada per la constructora Dolors Sans, també creadora de la Frida, l'Ocellaire i en Martí, segons recull 'btv'. La Colla Gegantera de Sarrià ha estat l'encarregada d'introduir en Normag, juntament amb la Fundació Aspasim i amb l'aportació de més de 250 mecenes. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari