YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Noro, el català que va repartir milions del 'Gordo' mesos abans de morir per Covid

Maella va tenir la sort d'aconseguir el gran premi del Nadal passat

José María Rams, el tarragoní que va repatir més de 2,5 milions d'euros del 'Gordo' de 2019
Noro, el català que va repartir milions del 'Gordo' mesos abans de morir per Covid | Twitter

Queden unes hores perquè arribi un dels dies més esperats per molts espanyols, el de la loteria de Nadal. En aquest sector la Covid-19 també ha fet estralls, i segur que els veïns de Maella, Saragossa, se'n recorden amb especial afecte d'una persona que ja no està en aquest dia tan assenyalat.

En aquest poble aragonès tothom coneixia a José María Rams com Noro, un tarragoní que va deixar la seva localitat natal per a obrir el bar Lis allí. Després d'anys dedicant-se al món tèxtil, ell i la seva dona van partir fins a Aragó a la recerca d'una nova etapa, i allí es van posar al capdavant d'aquest negoci que res tenia a veure amb el món de les camises al qual estaven acostumats.

Una sorpresa necessària

A poc a poc es van anar fent estimar i, després de gairebé dues dècades vivint a Maella, ja eren considerats uns veïns més en aquest lloc. A més, el seu bar té una especial història darrere perquè l'any passat allí es van repartir més de 2,5 milions d'euros del 'Gordo' de la Loteria de Nadal.

«Tots els anys, un senyor del poble que viu a Reus ens portava participacions de l'associació aragonesa 'El Cachirulo' perquè les venguéssim», explica Bernat Rams, el fill de Noro.

«La nit anterior, jo havia estat treballant en una discoteca i me n'anava a dormir al matí quan la meva mare va començar a dir que ens havia tocat el 'Gordo'. No m'ho creia, però vaig treure el cap per la finestra i vaig veure que el bar estava ple de gent. Així que res de dormir, vaig baixar amb tothom a celebrar-ho», rememora.

Noro s'havia quedat amb un parell de participacions guanyadores i els diners li van venir especialment bé perquè aquest premi era una ajuda extra per al seu nou negoci, una braseria per a esdeveniments enfront del bar Lis.

A més, aquesta agradable sorpresa va omplir d'alegria a tota la seva família, i és que «compartir-ho amb gent a la qual li feia falta» era el millor que els podia haver passat en aquest moment.

No va poder gaudir del premi

Va comprar un sofà nou i pensava anar-se'n de vacances amb la seva dona, però no hi va haver temps. La segona setmana de març les coses es van posar lletges i Noro va començar a trobar-se malament. «Tanquem el bar dos dies abans del primer estat d'alarma perquè no estava bé. Era molt matiner, feia cada dia la mateixa rutina i comencem a veure'l estrany», recorda el seu fill. 

Avui dia segueix sense saber com va poder contagiar-se el seu pare de Covid-19, i no aconsegueix oblidar el precís moment en el qual va tractar de pujar en l'ambulància amb ell per a acompanyar-lo, i no li van deixar.

Bernat Rams i la seva mare no van tornar a veure'l mai més. «Va estar tres setmanes a l'UCI i estava responent bé, però va agafar un fong de l'hospital». El pitjor dels presagis per a la seva família i afins es va complir, i Noro va perdre la vida als 63 anys en plena primera onada de la pandèmia.

Ara el bar Lis, on el passat 22 de desembre es va concentrar tanta felicitat, no tornarà a obrir les portes. Amb els records que Noro va crear en aquest establiment, la seva dona i el seu fill començaran una nova etapa a la braseria de davant «quan passi tot això».

Demà per a molts dels habitants de Maella serà un dia de sentiments oposats. I és que recordaran amb alegria la gran sorpresa de l'any passat, però tindran també present que qui va fer el gran regal al poble l'any 2019, lamentablement, ja no podrà estar al costat d'ells.


Comentaris

envia el comentari