Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de Nostradamus

Nostradamus va fer dues prediccions per al 2023 que fan presagiar el pitjor

Nostradamus va augurar una sèrie d'esdeveniments catastròfics

Nostradamus va augurar per al 2023 dos esdeveniments que poden marcar un abans i un després en la història de la humanitat. El profeta va deixar per escrit fa més de 450 anys una gran guerra i el fracàs de l'home en el seu intent per colonitzar Mart.

El conflicte bèl·lic és pràcticament una realitat. En els seus pronòstics feia referència a una batalla de dimensions importants. Tot fa indicar que serà un procés relacionat amb la invasió de Rússia a Ucraïna.

Val a dir que Nostradamus va publicar al segle XVI el llibre Les Profecies. Hi augurava una sèrie de fets que afectarien l'home durant els segles següents. Segons els intèrprets de l'endeví i apotecari, molts dels seus vaticinis s'han acabat complint.

Entre els seus encerts hi ha l'ascens al poder de Hitler, les bombes d'Hiroshima i Nagasaki o l'assassinat de Kennedy. També hauria avançat els atacs el 2001 a les Torres Bessones de Nova York.

Des de començament d'aquest any, de moment, no ha estat gaire encertat. Va predir inflació, escassetat d'aigua, gana i catàstrofes naturals. A més d'això, va fer esment a la mort d'una celebritat mundial, a l'impacte d'un asteroide contra la terra i al paper dels robots.

Muntatge fotogràfic de Nostradamus i la guerra entre Ucraïna i Rússia
Nostradamus va predir un gran conflicte per al 2023. | CANVA
 

No tot ha passat, però queda molt de temps al davant. Només fa tres mesos que ha començat el 2022. De moment hi ha una invasió i encara estem sotmesos a les seqüeles d'una pandèmia, que acaba de complir els dos anys.

El que sí que es va complir va ser una profecia que indicava que una ciutat europea seria envaïda per l'enemic. No cal pensar gaire per identificar aquesta batalla amb el bombardeig a Ucraïna i el setge de Rússia a algunes ciutats. Podria referir-se a alguns dels municipis més representatius del país com Kíiv, Mariúpol o Khàrkiv.

Nostradamus, que va néixer el 1503, va vaticinar per al 2023 alguns successos de grans dimensions. Va especificar que es tractaria d'un gran enfrontament que s'allargaria durant set mesos. També va concretar que «hi moriria gent per pura maldat».

Si es compleixen les seves paraules, és possible que sigui una continuació del que està patint en aquests instants Ucraïna. Tot i això, en aquesta guerra podrien veure's afectats nous territoris, cosa que incrementaria encara més els danys.

En un dels seus escrits va afegir: «Ruan, Evreux, no cauran davant del Rei». Aquestes paraules, segons experts consultats pel diari britànic Daily Star, poden referir-se a un possible nou succés. Concretament d'una Tercera Guerra Mundial, que començaria arran de la batalla iniciada per Putin.

Imatge d'un tanc i un edifici destruït pels bombardejos a Mariúpol
La invasió d'Ucraïna pot estar associada al gran conflicte que s'espera per al pròxim any. | Europa Press
 

Els set mesos de la batalla poden ser un motiu d'alleujament per tractar-se en certa manera un període de temps relativament curt. Però en realitat no hi ha motius per pensar de forma positiva. Sobretot si tenim en compte el potencial nuclear dels Estats Units i Rússia.

Nostradamus descarta la conquesta de Mart

Quan Nostradamus assenyala que les ciutats franceses de Ruan i Evreux «no cauran davant el Rei» es pot interpretar de moltes maneres. Però el més probable és que volgués dir que aquests territoris es mantindrien fora de perill dels atacs bèl·lics. Tanmateix, no podria dir el mateix de la ciutat de París.

Una altra de les frases de l'endeví i que els intèrprets van intentar traduir feia referència al planeta vermell. Assegurava que hi hauria una «fallada de llum a Mart». Això es pot interpretar com el fracàs de la humanitat per colonitzar aquest astre del sistema solar.

Això suposaria un cop dur per a la ciència, ansiosa d'arribar a la superfície de Mart des de fa molt de temps. Un dels més interessats a aconseguir-ho és el magnat Elon Musk.

Les prediccions de Nostradamus per al 2023 ja són damunt la taula. Tot i que no hem pogut comprovar encara si s'acaben complint les d'aquest any.