Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Albirament de Mallorca des de l'Observatori Fabra

FOTOS: Nou albirament de Mallorca des de Catalunya

El vent de ponent i l’ambient sec han permès aquesta imatge

Albirament de Mallorca des de l'Observatori Fabra
Albirament de Mallorca des de l'Observatori Fabra | Alfons Puertas

Així es veia aquest matí de divendres l'illa de Mallorca des de l'Observatori Fabra de Barcelona. Com és típic en dies ventilats, des de Collserola i en altres serralades litorals, freqüentment es pot observar Mallorca. Avui s’ha vist amb claredat i sembla que els dies vinents seguirem amb vents de ponent secs i amb una atmosfera ben ventilada que facilitarà que de nou es pugui veure. Ahir al vespre, ja es va poder observar també el perfil de la serra de Tramuntana de Mallorca. A més, l'arribada constant de núvols alts i prims estan fent que les postes i sortides de sol d'aquests dies siguin espectaculars amb cels rogents espectaculars.

Albirament de la serra de Tramuntana aquest dijous al vespre
Albirament de la serra de Tramuntana aquest dijous al vespre | Alfons Puertas

El vent de ponent com a causa principal

Aquest passat dijous va tornar a ser un dia ventós a Barcelona i a bona part de la meitat sud del país  i sobretot amb  absència de nuvolositat. Aquest fet, ja va permetre i ha permès aquest matí observar l'illa de Mallorca d'aquesta forma tan clara i fins i tot, inusual.

L'albirament de l'illa més gran de l'arxipèlag balear no només es pot aconseguir veure des de Barcelona. També des de les comarques tarragonines es pot albirar Mallorca des del Montmell, Montsant o serra de Prades. Fins i tot, també es pot arribar a observar des de serralades litorals gironines, com és el cas de l'Ardenya-Cadiretes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Avui esmorzar amb vistes a Mallorca... al #fornmontral ??

Una publicación compartida por Forn de Mont-ral (@fornmontral) el

Postes i sortides de sol rogenques

El mateix vent de ponent amb la combinació de núvols alts i mitjans han fet també que  les vesprades i les albades siguin  acolorides a tot el país. En aquest cas, aquest divendres i dissabte podrien tornar a ser bons  a la meitat sud del país per tornar a fotografiar postes de sol  rogenques. 

Els dies vinents no tindrem condicions tan favorables

Els pròxims dies desapareix el vent de ponent i la visibilitat anirà empitjorant. A més, diumenge ens arribarà un front atlàntic i la visibilitat empitjorarà notablement. La setmana vinent, una situació de vents de gregal podria afectar el País Valencià i a les Balears i per tant, tampoc serà un bon moment.