Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
AVE model 112

Nou AVE entre Barcelona i Granada a finals de juny

El trajecte ja està en fase de proves de fiabilitat i formació de maquinistes
AVE model 112
Nou AVE entre Barcelona i Granada a partir de finals de juny | CatalunyaDiari.cat

 

Nou AVE entre Barcelona i Granada. A partir del pròxim 24 de juny, si no sorgeix cap imprevist, Renfe estrenarà les noves línies de tren d’alta velocitat entre les dues ciutats en un trajecte d’unes sis hores i a un preu encara per determinar i que es podrà conèixer a partir del dia 3 de juny, moment en el qual es començaran a vendre els bitllets.

Nou AVE entre Barcelona i Granada

El ministre de Foment del govern, José Luis Ábalos, ha anunciat que  a finals del mes de juny començaran a circular els AVE entre Barcelona i Granada, i també entre Granada i Madrid. El primer trajecte tindrà una duració d’unes sis hores, amb una freqüència d’un servei diari, mentre que el segon serà de tres hores i quinze minuts, amb tres serveis diaris per cada sentit, tot i que podrien convertir-se en quatre si la demanda és la prevista.

En relació als preus d’aquests trajectes, dependran del tipus de tren que finalment es faci servir, així com altres factors, com el traçat de la via. Tot i que es preveu que el preu d’aquesta nova línia entre Barcelona i Granada no sigui tan elevat com el de l’AVE que uneix la ciutat comtal i Madrid, ni tan econòmic com el d’entre Màlaga i Madrid. És a dir que estarà entre els 86 i els 64 euros.

En fase de proves de fiabilitat i formació de maquinistes

Segons han informat des de Renfe, aquestes dues noves línies  s’estrenaran un cop totes les proves de fiabilitat, iniciades el 21 de maig, es completin de manera satisfactòria i també es finalitzi la formació dels maquinistes d’alta velocitat que s’encarregaran dels trajectes entre Madrid, Granada i Barcelona. Tanmateix, en cas de produir-se alguna incidència, l’empresa informarà dels detalls i de la data exacta d’inici.

Cal destacar que els  trens que es faran servir en les línies entre Barcelona i Granada seran del nou model 112, coneguts com a «trens ànec» i que són una evolució dels 102 fabricats per Talgo i Bombardier a partir de l’any 2001. Aquests disposaran d’un total de  365 places, repartides entre la classe turista i la classe club, amb 294 i 71 seients respectivament, i que serviran per donar un nou impuls al turisme de Granada, ciutat que fa quatre anys que està esperant que finalitzin les obres de l’AVE.  

També et pot interessar