Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Presentació del nou Bioservei de Clavagueram de SOREA, a Rubí, 20 de gener de 2020

SOREA avança cap a l'autosuficiència energètica amb el seu nou Bioservei de Clavegueram

SOREA presenta una innovadora metodologia per tal d'aconseguir i contribuir a una gestió més sostenible de la xarxa, i així assolir l'Agenda 2030

Aquest passat dilluns, 20 de gener, SOREA, la companyia gestora del servei integral de l’aigua, va presentar a Rubí el nou Bioservei de Clavegueram, una innovadora tecnologia per dur a terme una gestió més sostenible de la xarxa.

La nova metodologia  incorporarà els principis de l’economia circular i implementarà tecnologies adreçades a l’autosuficiència energètica i les emissions zero, ja que en el context de canvi climàtic que existeix, és molt important que els serveis puguin impactar de forma positiva. Així doncs, el conseller delegat de SOREA, Emili Giralt, afirmava que la transformació del servei de clavegueram és una aposta de futur per l’empresa i una aposta per la gestió sostenible.

Objectius i indústria del nou Bioservei de Clavegueram

Com la nova metodologia té un objectiu clar de contribuir a l’assoliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), començaran per  reduir al 70% les emissions de CO₂ utilitzant els vehicles a gas i els primers vehicles de clavegueram amb segell ECO de la Direcció General de Trànsit. La companyia també té intenció de fer una transició cap a l’autosuficiència energètica fent ús de fonts d’energia renovables i, per això, està instal·lant plaques solars a les seves bases d’operacions de clavegueram.

El Bioservei farà ús de tecnologia i robòtica d’última generació, com ara robots d’inspecció TV de l’interior de canonades en 3D o drons específics per la inspecció de claveguerams visibles. Aquesta tecnologia també s’adaptarà en els camions perquè es pugui aprofitar l’aigua residual que discorre per la mateixa xarxa i així, reduir el consum d’aigua a les neteges.

Servei pròxim a la gent

Aquest nou servei té un  important component social i és que, perquè no suposi una dificultat a les llars més vulnerables, posarà a disposició dels seus usuaris unes fonts de solidaritat pel rebut del clavegueram. Al mateix temps, la companyia prioritzarà la seguretat dels seus professionals i de la ciutadania fent ús d’uns dispositius en els vehicles i així garantir la seguretat viària.

Finalment, SOREA també promou accions per tal de sensibilitzar tota la ciutadania amb la campanya “Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia”, i fent sessions o tallers d’aigua.

També et pot interessar...