YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Nou brot de coronavirus a una residència del Ripollès: Afecta a usuaris i treballadors

Un dels afectats ha mort i a tres més se'ls ha traslladat a Orpea, a Girona

Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Bellvitge
Un dels afectats ha mort i a tres més se'ls ha traslladat a Orpea, a Girona | Hospital de Bellvitge

Un brot de coronavirus afecta deu usuaris i quatre treballadors de la residència Emma de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès). Un dels afectats ha acabat morint i a tres més se'ls ha traslladat a la residència 'Orpea' de Girona, que dona suport a aquells centres que ho necessiten. 

En total, al geriàtric 'Emma' hi ha 52 avis que hi viuen. El nombre d'infectats podria créixer, ja que hi ha diversos avis pendents de fer-se la prova PCR, però que ja han començat a presentar símptomes de patir la malaltia. El centre ja ha pres les mesures de seguretat pertinents per evitar més contagis i ha aïllat els treballadors infectats.

El brot de covid-19 a la residència de Cervera ja afecta 24 dels 53 residents i 5 treballadors

El brot actiu de covid-19 a la residència de gent gran Mare Janer de Cervera ja afecta prop de la meitat dels residents. Segons ha informat la Paeria de Cervera, 24 dels 53 interns han donat positiu en els tests ràpids efectuats, així com 5 dels 40 treballadors del centre. Encara falta saber el resultat d'un dels usuaris. 

Els 24 residents afectats estan aïllats a una zona de la residència que es va habilitar amb aquest objectiu, mentre la resta estan confinats a les seves habitacions per evitar possibles contagis. De moment, l'evolució dels positius és lleu i molts no presenten símptomes, malgrat que la Paeria alerta que «cal estar amatents en el desenvolupament de la infecció». El cos de Bombers de la Generalitat està donant suport en el trasllat de persones entre les diferents zones i habitacions.

La Paeria de Cervera va informar aquest divendres d'un brot de coronavirus a la residència de gent gran Mare Janer que afectava nou interns. Aquest dilluns es van detectar els primers símptomes de covid-19 en tres dels residents, un dels quals va donar positiu en els tests ràpids efectuats.

Detectat un brot d'una cinquantena de positius de covid-19 a la Residència STS de Cambrils

El Departament de Salut ha informat aquest divendres de dos brots de covid-19 en centres del Camp de Tarragona. D'una banda, a la Residència STS de Cambrils s'han detectat 42 residents i 12 treballadors positius gràcies a un cribratge a tot el personal de la residència. Segons Salut la situació està sota control i els afectats presenten simptomatologia lleu. 

L'altre brot afecta el Pius Hospital de Valls. En aquest cas els positius són 21 professionals i cinc pacients. Segons Salut, es creu que l'origen dels casos seria un acompanyant d'un pacient asimptomàtic. A causa de la situació s'ha restringit l'accés de visites als pacients aguts i del sociosanitari. Tot i les baixes dels professionals, l'hospital funciona amb normalitat.


Comentaris

envia el comentari