Sant Joan de les Abadesses tanca la piscina municipal pels rebrots de coronavirus

L'Ajuntament del municipi ho ha decidit per la necessitat de «vetllar per la salut pública i evitar nous contagis»

La piscina municipal de Sant Joan de les Abadesses
Sant Joan de les Abadesses ha decidit tancar la piscina municipal | ACN

Sant Joan de les Abadesses, a la comarca del Ripollès, i el club esportiu del municipi han decidit en conjunt tancar avui, 2 de setembre, la piscina municipal per l'augment de positius de la Covid-19 que hi ha hagut a la localitat durant els darrers dies. Cal dir que, fins ara, però, l'activitat només estava oberta als socis i amb limitació d'aforament. Tanmateix, a partir d'avui quedarà totalment tancada fins a la pròxima temporada en cas que l'evolució favorable de la pandèmia ho permeti.

El tancament s'ha efectuat quatre dies abans del previst i el consistori, en paral·lel a l'increment de contagis de coronavirus, ha aprofitat la baixada de temperatures pel temporal de pluges d'aquesta darrera setmana. L'Ajuntament s'empara en la necessitat de «vetllar per la salut pública i evitar nous contagis». En les últimes dues setmanes s'han detectat quatre brots en entorns de familiars i amics de la localitat, tal com informa 'El Gerió'.

El tancament de centres escolars, platges, piscines municipals i casals d'estiu ha estat la tònica d'aquests darrers tres mesos per culpa de la pandèmia, que ha fet prendre mesures dràstiques en detriment de l'economia local i, per tant, nacional.

Creixement considerable de contagis aquest cap de setmana

Paral·lelament, el passat dilluns, 31 d'agost, diversos investigadors del BIOCOMSC, el grup de recerca de Biologia Computacional de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), van comunicar que han constatat un creixement de casos el passat cap de setmana a Catalunya a causa d'un empitjorament fora de la ciutat de Barcelona i de la seva àrea metropolitana.

Així, han atribuït aquest increment a les regions sanitàries de LleidaGirona, Camp de Tarragona i Catalunya Central. En aquest sentit, veuen una certa homogeneïtzació a Catalunya. A parer seu, les mesures de reducció de contactes i vida social són importants arreu del territori, perquè «només amb estudi de contactes i quarantenes no es podrà estabilitzar» la situació.


Comentaris

envia el comentari