Salut anuncia nous tests massius al Raval i a la Trinitat Vella

El virus creix més en aquestes dues zones que a la resta de la ciutat comtal | Els tests es faran en els pròxims deu dies

Dues carpes del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de color groc amb tècnics davant
El Raval i la Trinitat Nova de Barcelona faran nous testos massius. | cedida

El Departament de Salut i l'Ajuntament de Barcelona faran cribratges comunitaris per detectar casos asimptomàtics de Covid-19 als barris del Raval i de Trinitat Vella, on la incidència de la malaltia és de les més altes de tota la ciutat. La incidència per 100.000 habitants entre el 22 de juny i el 26 d'agost ha estat de 1.442 a la Trinitat Vella i 959 al Raval, mentre que a tot Barcelona ha estat de 622.

Segons ha informat el departament, la previsió és desplegar dos cribratges amb proves PCR en els pròxims deu dies als dos barris, en les seccions censals que han tingut un nombre de casos més elevats. La decisió s'ha donat a conèixer després que la consellera de Salut, Alba Vergés, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'hagin reunit aquest matí.

L'estratègia dels cribratges comunitaris dona suport a les actuacions que ja es fan des de l'atenció primària i busquen aconseguir una identificació ràpida de casos positius asimptomàtics perquè tant ells com els contactes estrets facin el corresponent aïllament. En una primera fase, es va prioritzar fer-ne als barris de Torre Baró i a part del barri del Besòs i El Maresme, on les incidències havien estat molt altes respecte al global de la ciutat.

Es mantenen estratègies contra la pandèmia i es reforça el seguiment de contactes

Segons informa el departament, Salut, el Consorci Sanitari de Barcelona, l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i l'Ajuntament de Barcelona treballen en mantenir les estratègies i actuacions realitzades fins ara a Barcelona per a combatre la pandèmia i en renovar d'altres en aquesta nova fase per a abordar l'increment de casos.

Per la seva banda, l'ASPB ha reforçat el personal de rastreig per fer trucades i recollir la informació de contactes de cada persona malalta, a més de la informació epidemiològica bàsica. Al seu torn, Salut ha reforçat els equips d'atenció domiciliària hospitalària, tant de forma presencial com no presencial, i s'han «optimitzat» les estratègies diagnòstiques.

Reconvertir espais municipals

En paral·lel, s'està treballant per a poder utilitzar espais municipals de la ciutat de forma temporal, com ara casals i centres cívics, per destinar-los a activitats i actuacions assistencials que la infraestructura permeti, com ara proves PCR, vacunacions o suport als centres escolars, entre altres.

D'altra banda, en el marc del projecte de la construcció de cinc hospitals satèl·lits a Catalunya, es construirà un d'ells, ubicat al Parc Sanitari Pere Virgili, amb l'Hospital Vall d’Hebron com a referent amb una construcció «ràpida, modular i reconvertible». A més, es preveu l'activació de nous dispositius com els Pavellons Salut si fos necessari, d'acord amb les diferents administracions.


Comentaris

envia el comentari