Detecten un brot de set infectats de Covid a la presó de Brians 1

Fa unes setmanes ja va detectar-se un altre brot en aquest mòdul

Presó
Nou brot de coronavirus detectat al Centre Penitenciari Brians 1 | Pixabay

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha informat de la detecció d'un brot de covid-19 al mòdul 2 del Centre Penitenciari Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). Un dels positius s'ha detectat arran de la realització rutinària d'una prova PCR perquè havia de ser extradit. Els altres sis han sorgit a les proves fetes a contactes estrets. Tots set són asimptomàtics, però es troben aïllats complint el protocol Covid.

Avui es preveu fer les PCR a la resta d'interns del mòdul. Els set infectats estan aïllats en un mòdul, i no tenen contacte entre ells ni accés als espais comuns. La direcció de la presó ha acordat fer proves PCR als treballadors assignats al mòdul afectat i suspendre tant les sortides judicials com les comunicacions, així com les visites de familiars al centre.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

D'igual manera, fa unes setmanes també va detectar-se un altre brot al Centre Penitenciari Brians 1, el qual va finalitzar amb 90 positius. Tots ells van contagiar-se amb la variant britànica i actualment hi ha 23 interns infectats per aquesta variant en la presó catalana.

59 interns contagiats als centres penitenciaris catalans

D'altra banda, pel que fa al brot al Centre Penitenciari de Quatre Camins actualment hi ha 13 interns positius al mòdul 5 i 10 al mòdul 6. En total, als centres penitenciaris catalans hi ha 59 interns infectats de covid-19 i 715 més han estat donats d'alta. També hi ha 57 professionals positius i 487 han estat donats d'alta.

A banda dels 23 infectats als mòduls 5 i 6 de Quatre Camins n'hi ha 10 a la Unitat Covid-19 de Brians 2, 7 a la Unitat Covid-19 de Puig de les Basses, els 6 ja esmentats al mòdul 2 de Brians 1, 1 a la infermeria de Brians 1, 1 a ingressos de Brians 1, 1 al Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa, 1 a un hospital de la xarxa pública, 5 al seu domicili confinats amb permís per malaltia i 4 al seu domicili en aplicació de l'article 86.4.


Comentaris

envia el comentari