YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Preocupació a Espanya: Pugen per segon dia consecutiu la incidència i els contagis

Les dades reflecteixen un lleu empitjorament de la pandèmia a Espanya

Sanitària portant material a una companya en una UCI de l'Hospital del Mar amb pacients Covid-19, en la tercera onada de la pandèmia del coronavirus
Les dades reflecteixen un lleu empitjorament de la pandèmia a Espanya | ACN

Les dades publicades per Sanitat aquest dimecres provocaven una mica de preocupació en moltes persones, doncs, després de diverses jornades amb una tendència a la baixa dels indicadors de la pandèmia, en el dia d'ahir l'informe oficial sobre la covid a Espanya reflectia una lleugera pujada, tant de la incidència acumulada com dels contagis diaris.

Sí que cal dir que aquesta pujada va ser mínima perquè la incidència va passar d'haver-se situat en 127,80 casos per cada 100.000 habitants a ser de 127,91. Per la seva part els casos diaris van passar de ser en el dia previ 2.716 a ser el dimecres 3.064, en aquesta dada sí que es nota més la diferència.

Així doncs, amb aquestes dades donades ahir, s'esperava a les d'avui per a saber si es tractava d'una pujada puntual o si podria ser una mica més allargat en el temps.

Segons les dades d'avui de l'informe de Sanitat, el total de contagiats des de l'inici de la pandèmia puja ja fins als 3.212.332 casos. Això significa que d'ahir a avui s'han sumat al total de 6.216 casos, una xifra encara més elevada que la que es va donar ahir, que no va arribar als 6.000.

D'altra banda, els contagis diaris pateixen una variació a pitjor respecte a la dada que comentàvem que s'havia donat ahir. Segons les dades d'avui, en les últimes 24 hores s'han diagnosticat un total de 3.090 casos nous. Això suposa una lleugera pujada, i una petita confirmació de la petita tendència a l'alça de casos.

Quant a la incidència, cal destacar que avui ja supera els 128 punts, concretament s'ha situat en 128,17, per la qual cosa registra una nova pujada, mínima, respecte a ahir.

La comunitat que actualment té una incidència més elevada és Melilla, que supera els 500 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies. La segueix Ceuta amb una incidència de 238 i la tercera comunitat amb la incidència més elevada és Madrid amb 225. La que té, per part seva, una incidència més baixa és la Comunitat Valenciana, amb una incidència acumulada per cada 100.000 habitants de 36 casos.

Quant a les defuncions per la covid, cal destacar que s'han produït 410 en els últims set dies i 117 en les últimes 24 hores. La comunitat que més defuncions ha registrat en els últims set dies ha estat Andalusia, amb un total de 95, després d'ella, Madrid, que n'ha registrat 83.

Cal dir que una de les dades que sí que va millorar del dimarts al dimecres va ser la pressió assistencial, doncs, mentre que les dades del dimarts confirmaven un total de 8.348 pacients hospitalitzats per covid en tota Espanya, els del dimecres baixaven aquesta dada fins als 8.071.

Avui aquesta xifra s'ha col·locat en 7.841, el que vol dir ha tornat a baixar. De tots aquests hospitalitzats, un total de 1.950 persones es troben en estat més greu i, per tant, ingressats a l'UCI.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari