YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Sanitat convoca les comunitats autònomes per avaular reprendre la vacunació d'AstraZeneca

L'EMA ha emès un comunicat aquesta tarda assegurant que la vacuna vetada és «segura i eficaç»

La ministra Carolina Darias i el ministre Miquel Iceta a la reunió del Consell Interterritorial de Salut
Les comunitats autònomes es reuneixen amb Sanitat per avaular si es torna a aplicar la vacuna   | Cedida

El Ministeri de Sanitat ha convocat aquest dijous, a les 18 hores, un Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) extraordinari per a estudiar reprendre la vacunació amb la injecció de AstraZeneca contra la COVID-19.

La decisió es produeix després que el Comitè per a l'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància (PRAC, per les seves sigles en anglès), de l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès), hagi comunicat aquest dijous, després d'analitzar els casos de trombosis ocorreguts en persones a les quals s'havia administrat la vacuna, que és «segura i eficaç» i els beneficis «superen amb escreix» als riscos. «Els beneficis superen amb escreix als riscos", ha dit en roda de premsa la directora de la EMA, Emer Cooke, per a assegurar que era "previsible" que apareguessin alguns efectes secundaris poc freqüents després de començar la campanya de vacunació.

La vacuna, «segura i eficaç» segons l'EMA

Ara bé, encara que la EMA no ha pogut ara com ara confirmar el vincle entre l'aparició d'esdeveniments trombóticos i l'administració d'aquesta vacuna, Cooke ha recomanat ser prudents i incloure aquests efectes secundaris «molt rars» en el prospecte del producte i informar adequadament els professionals sanitaris per a detectar qualsevol esdeveniment conegut o desconegut.

La campanya de vacunació amb les dosis de AstraZeneca està suspesa a Espanya des de dilluns passat amb l'objectiu d'investigar la possible vinculació entre aquests trombes i la vacuna. Fins al moment, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, té registrats tres notificacions de sospita de reaccions adverses presumptament relacionades, dins de les 975.661 persones vacunades al nostre país amb AstraZeneca.


Comentaris

envia el comentari