El nou CAP de la Canonja obre aquest dimarts després de més d'un any de retard

Les mancances de mobiliari han endarrerit la posada en funcionament del servei

Després de més d'un any de retard, el nou Centre d'Atenció Primària de la Canonja serà una realitat aquest dimarts, 26 de març. L'Institut Català de la Salut ha anunciat que la posada en marxa del nou CAP és qüestió d'hores, de manera que es confirma, de manera definitiva, el compromís de la Generalitat d'obrir el nou consultori canongí durant el primer trimestre del 2019. Inicialment, la data d'obertura prevista per al centre de salut era a finals de l'any 2017.

Les obres van allargar-se fins al primer trimestre del 2018, però el renovat CAP tampoc va entrar en funcionament. La mancança de part important del mobiliari necessari per al nou centre van dilatar el procés d'obertura durant mesos i mesos, fet que va indignar els veïns de la Canonja fins al punt de sortir en manifestació per reclamar la imminent posada en marxa del nou servei sanitari. Les protestes s'han anat succeint fins a aquest dimarts, en què el consultori estarà disponible per a tothom. No es durà a terme cap inauguració per la prohibició legal vigent des del 5 de març, de manera que, senzillament, obrirà amb normalitat a primera hora del matí.

Roc Muñoz, alcalde de la Canonja: «Mai és tard!»

L'alcalde de la Canonja, el socialista Roc Muñoz, s'ha fet ressò del malestar que ha provocat entre el veïnat el retard de l'obertura del nou consultori. Malgrat tot, ha valorat que  «mai és tard», i ha titllat la posada en marxa del nou centre com «una notícia positiva» per a la Canonja. El batlle ha confirmat que, certament, el compromís temporal de la Generalitat s'ha complert, si bé ha matisat que hagués preferit que el mobiliari del nou CAP fos el que es va pressupostar des d'un primer moment, per tal de garantir «un servei òptim» del consultori.

El nou edifici substitueix l'anterior, es troba al carrer H i millora l'espai de l'anterior centre mèdic. S'han construït un total de 866 metres quadrats  de superfície, amb un pressupost final de poc més d'1.660.000 euros. Roc Muñoz ha volgut reivindicar «la gran professionalitat» dels treballadors que s'encarregaran de donar servei al el nou consultori:  tres metges, quatre infermeres i un pediatre.

També et pot interessar