Control informatiu dels Mossos a Barcelona pel toc de queda el 25 d'octubre de 2020

La Generalitat publica el nou certificat d'autoresponsabilitat per poder circular durant el toc de queda

El nou document inclou les excepcions que recull el decret i substitueix el que es va distribuir per error en la jornada d'ahir

La Generalitat ha publicat un nou certificat d'autoresponsabilitat per sortir al carrer durant el toc de queda, de les deu de la nit a les sis de la matinada, en el qual es recullen totes les excepcions previstes pel decret de confinament nocturn del Govern. Aquest nou document substitueix el que es va preparar durant l'anterior estat d'alarma i que ahir es va distribuir per error a través de les xarxes socials i que ja ha estat retirat.

El nou certificat, al que es pot accedir a través d'aquest enllaç, genera un document que es pot imprimir en paper o dur al telèfon mòbil i que cal presentar a les autoritats en cas de circular per la via pública durant les hores del toc de queda. Tot i això, aquells que no disposin d'aquest document, hauran de presentar algun altre element acreditatiu que confirmi que s'està dins de les excepcions al toc de queda previstes pel Govern.

Cal recordar que durant la passada nit, la primera en què estava vigent el toc de queda, els Mossos no van imposar cap sanció i només van realitzar tasques informatives i identificatives —detectant un centenar de persones i 10 vehicles. Així, aquest dilluns serà la primera en què la policia catalana sancionarà a aquells que incompleixen la normativa.

Les excepcions que preveu el decret del toc de queda

Segons va detallar aquest diumenge el Procicat, per norma general, la circulació i els desplaçaments resten prohibits entre les deu de la nit i les sis del matí. Excepcionalment, es podrà sortir per una assistència sanitària d'urgència o de farmàcia; el desplaçament laboral per anar i tornar de treballar; per fer cura de persones grans, menors d'edat, dependents o vulnerables per motius inajornables; o el retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge. D'altra banda, també es permet passejar el gos de les 4 a les 6 del matí.

Entre les excepcions també s'inclouen les activitats culturals, que podran allargar-se fins a les 22 hores, podent els assistents tornar a casa seva entre les 22 hores i les 23 hores, mostrant la corresponent entrada a l'esdeveniment.