Joan Laporta després de guanyar les eleccions de president del FC Barcelona.

Qui deia que no hi havia diners? El crack que fitxarà el Barça al gener per 60 milions

A Can Barça es van plantejar el seu fitxatge a l'estiu i el jugador ja estaria buscant casa a Barcelona

Venen temps difícils per Can Barça. La figura del president Laporta es comença a erosionar a mesura que l'equip de Ronald Koeman s'apropa al precipici. Així, després de la crisi de Bartomeu, al Camp Nou es comencen a veure entre l'espasa i la paret. 

La solució? Que Laporta es tregui un as de la màniga. Com l'any 2004, quan el Barça de Rijkaard es desintegrava i ell va sorprendre amb el fitxatge d'Edgar Davids. Ara, l'afició culer espera que el president torni a fer màgia. 

El nom ja està marcat en vermell: Dani Olmo. Una de les joves promeses de la Masia és ara l'escollit per ser el líder del nou Barça. Les oficines del club ja el van intentar incorporar durant l'estiu, però l'equip del Leipzig es va tancar en banda malgrat la predisposició del futbolista català.

Ara, l'horitzó ha canviat. En el seu moment el mateix Dani Olmo va reconèixer que «tot va ser massa ràpid», però ara sembla que l'equip ja veu la llum al final del túnel. I d'aquí podria sortir quelcom: un gran fitxatge.

Segons ha avançat TV3, el Barça disposaria de 60 milions d'euros per fitxar un gran jugador durant el proper mercat de fitxatges. El nom ja està sobre la taula i Laporta s'ha posat la seva incorporació entre cella i cella.

Per a més inri, Dani Olmo ja hauria donat el «sí vull». Encara que extraoficialment, però ja tindria un principi d'acord amb el club i ja hauria començat a buscar casa a Barcelona.

Dani Olmo, lamentant una ocasió fallada durant l'Eurocopa de 2021.
El Barça, amb la mirada a Dani Olmo. | GTRES

Dani Olmo, la nova esperança

El versàtil futbolista de Terrassa va començar a destacar en les categories inferiors de l'Espanyol. L'any 2007, Can Barça es va fixar en ell i va formar part del seu planter.

La seva progressió al Barça va semblar estancar-se l'any 2014 i va decidir fer un gir radical per aconseguir el seu somni de ser futbolista. Ho va posar tot sobre una carta.

Sorprenentment, Dani Olmo va escollir el camí més difícil i va marxar a Croàcia, a les files del Dinamo de Zagreb. La seva perseverança va tenir èxit i la jugada li va sortir bé. Olmo va explotar totes les seves facultats al Dinamo i amb només 20 anys ja era l'estendard d'un dels clubs històrics del futbol europeu.

Va ser una estrella, però va haver de continuar amb la seva progressió. Aleshores, l'RB Lepizig, club alemany de nova creació d'aposta constant pels talents joves, es va fixar en ell. Com ja va fer un cop, no s'ho va pensar dues vegades i va fer les maletes.

Ara té un nou dilema: el Barça i la seva tornada a casa. Malgrat les notícies, res sembla segur en aquest FC Barcelona actual. Per tant, s'haurà d'estar molt atent als pròxims esdeveniments.

60 milions, suficients?

És el gran dubte del Camp Nou. Tot i la voluntat del jugador, el Leipzig potser no les té totes. El club alemany es va haver de gastar 35 milions d'euros el gener de 2020 per aconseguir-lo. 

A més, el Leipzig (com ja passa amb els petrodòlars del PSG) no té la imperiosa necessitat de vendre. Per això no seria estrany que l'estiu es convertís en una estira i arronsa tens entre el club alemany i el català. S'haurà d'estar a l'espera.