Imatge d'un guàrdia civil de trànsit.

Així és el nou mètode de la policia per multar-te en qualsevol carretera de Catalunya

La policia disposa de mètodes molt avançats amb què agafar els que superen els límits de velocitat

Amb l'arribada de l'estiu, els viatges es multipliquen. No obstant això, sobrepassar el límit de velocitat és un problema que passa a totes les èpoques de l'any. Per aquest motiu, la policia ha trobat un nou mètode per controlar-ho.

Una gran part dels accidents de trànsit a les carreteres d'Espanya tenen com a causa principal l'excés de velocitat. Això fa que tots els esforços es posin a fer que els conductors respectin els límits en tot moment.

La Direcció General de Trànsit, per vigilar que es compleixin les normes a tots els punts del nostre país, compta amb diversos radars col·locats al llarg de tota la geografia. Tot i això, ara hi ha uns nous dispositius que prometen ser més efectius.

Aquesta és la nova manera de saber si et saltes el límit de velocitat

Encara que estem més que acostumats als radars de trànsit, el cert és que aquest és un camp en què mai es deixa d'innovar. I tot per intentar evitar tant sí com no que es produeixin accidents greus a les carreteres.

Imatge d'un senyal de trànsit indicant un radar
El Trucam II és un nou miniradar molt efectiu | Europa Press

Un dels darrers dispositius que ha arribat recentment a Espanya i que ja està en boca de tots és el Trucam II. Aquest aparell es diferencia dels altres degut a la seva mida, ja que en realitat és un miniradar que també destaca per les seves característiques.

A més d'una mida compacta, també compta amb un pes molt lleuger. Però això no és tot. Una altra de les seves particularitats és que aconsegueix un gran abast i és portàtil. És a dir, aquest aparell té la capacitat d'anar sobre qualsevol altre vehicle per anar controlant el que passa a la carretera.

▶️ Vídeo del dia

Característiques principals i ubicacions del Trucam II

Perquè et facis una idea, el nou miniradar Trucam II compta amb una mida similar a una pistola làser. A més a més, es pot col·locar en una gran quantitat de llocs, fins i tot al maleter d'una moto.

No obstant això, la seva mida petita no t'ha de despistar. Una de les característiques principals és que és capaç de detectar l'excés de velocitat d'un vehicle fins i tot a un quilòmetre de distància. Tot i això, sanciona quan està a 200 metres del vehicle infractor.

Una altra característica que destaca és que té una llum infraroja per poder estar actiu durant el dia, però també durant la nit. A més, és capaç de seleccionar quins vehicles han de controlar. Per exemple, pot detectar si el vehicle infractor és un cotxe, una moto o una furgoneta, cosa que el fa encara més intel·ligent.

També, aquests nous miniradars Trucam II ja s'han posat en funcionament a diversos punts de la geografia del nostre país. Els Mossos d'Esquadra, per exemple, ja en tenen alguns i funcionen des de fa diverses setmanes.

D'altra banda, el Servei de Trànsit de la Generalitat de Catalunya els ha col·locat a deu de les seves motos. Aquests porten funcionant des de l'última setmana del mes de juliol per evitar que els conductors incompleixin la normativa respecte a la velocitat.

El perill de circular per sobre del límit de velocitat

Encara que pugui semblar exagerat, la veritat és que tots els dispositius són pocs quan es tracta de controlar una cosa tan important. Com comenten fonts de la divisió catalana de Trànsit, està demostrat que, en cas d'accident, com més gran és la velocitat més gran serà també la violència amb què s'efectuï l'impacte.

Així mateix, l'excés de velocitat també disminueix l'efectivitat del cinturó de seguretat, el casc o qualsevol altre dispositiu de seguretat passiva. És a dir, s'incrementi el risc de mort o de patir lesions greus.