Imatge d'una sortida de sol a l'Estartit

Nou i preocupant rècord històric de calor al mar de Catalunya

L'onada de calor ha fet disparar la temperatura de l’aigua del mar, arribant fins als 28ºC

Les altes temperatures  que hi ha hagut aquest tram final del mes de juliol  a causa de l'onada de calor han tingut una conseqüència directa amb l’aigua del mar. Tant és així, que en aquest juliol  del 2020 s’ha enregistrat la temperatura  més alta de l’aigua del mar  per a un mes de juliol  des que hi ha registres a la  platjadelaBarceloneta,  a Barcelona, sent així una anomalia2,5ºC  superior a la que tocaria per a l'època.

Així ho ha destacat l’observador meteorològic de l'aigua del mar a Barcelona, en Diego Lázaro, que recull les dades meteorològiques i marítimes des de fa més 15 anys. La temperatura  de la superfície de l’aigua  es troba a gairebé uns  28ºC, uns valors més propis de finals d’agost que no pas de finals de juliol. Es tracta d'un rècord absolut de la temperatura  del mar, superant en 0,2ºC l'anterior registre assolit el 04/08/2017. 

No només a Barcelona

Però si mirem a més amunt, a l'observatori de l'Estartit, en Josep Pascual, l'encarregat de mesurar la temperatura  cada dia a les Illes Medes  des de ja fa més de 45 anys, també ha donat un valor notablement elevat de 24ºC aquest passat dijous, un dels més elevats dels últims anys, una dada que demostra que l’escalfament global, cada vegada té més incidència en zones on fins ara encara es mantenien més aviat poc alterades.