Nissan

El nou sistema de seguretat únic que Nissan ha implantat a Barcelona

Permet fer simulacions abans de la fabricació dels prototips dels cotxes

Nissan impulsa al seu centre tècnic de Barcelonaun nou sistema de proves de seguretat dels vehicles que és únic en l'aliança Renault-Nissan-Mitsubishi, i que permet fer simulacions fins i tot abans de la fabricació dels prototips dels cotxes. 

Segons ha explicat Nissan en un comunicat, la tecnologia Hardware in the Loop (HIL)  serveix per «treballar en absència de vehicles reals de prova i validar en un entorn segur i flexible si el software de la unitat de control electrònic es comporta segons el disseny». El sistema permet reproduir escenaris a les carreteres com encreuaments, obstacles a la calçada o tràfic dens i provar elements de la conducció autònoma i l'electrificació com l'antixocs frontal o el control de canvi de carril.

«En el passat, per fer les nostres validacions, havíem de pujar a l'automòbil i conduir-lo. Ara, gràcies a aquesta instal·lació, podem assegurar-nos que tot funcioni bé molt abans de rebre el primer prototip», ha explicat Alejandro Miguel de Hoyos, director de Powertrain al centre tècnic europeu de Nissan a Barcelona.

 

Dóna feina a 600 persones

El centre, ubicat com la planta de la companyia a la Zona Franca, forma part de la xarxa global d'investigació i desenvolupament de Nissan i dóna feina a unes 600 persones, entre treballadors directes i externs, la majoria enginyers.

També et pot interessar...