Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.

Nous àudios posen en evidència la purga de Torra a Chacón i l'enuig del sector empresarial

El diari 'ABC' publica una conversa entre David Madí i el president de la Fira de Barcelona, en què comenten la destitució de la consellera d'Empresa i Coneixement. Asseguren, en aquest context, que «tenia el seu respecte perquè s'ha trencat la cara»

Nou lliurament de les escoltes de la Guàrdia Civil a David Madí en el marc de l''operació Voloh', aquest cop publicades pel diari 'ABC' i que té com a protagonistes l'exconsultor de comunicació d'Artur Mas i el president de la Fira de Barcelona, Pau Relat. La conversa entre ambdós es produeix a principis de setembre, pocs dies després de la crisi de govern que va dur a terme l'aleshores president de la Generalitat, Quim Torra, que va cessar els consellers Miquel Buch —Interior—, Mariàngels Vilallonga —Cultura— i Àngels Chacón —Empresa i Coneixement.

Segons el citat mitjà, Pau Relat trasllada a Madí el «malestar generalitzat» del sector empresarial independentista davant les decisions de Quim Torra, especialment pel cessament de d'Àngels Chacón, que segons el president de Fira de Barcelona era el «dic de contenció» davant la voluntat del president de donar suport al president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, en la seva petició de donar més pes institucional a les cambres davant patronals i sindicats.

En aquest sentit, Relat diu que Chacón «es va quadrar i va dir-li que ni parlar-ne, però Torra està embogit amb Canadell, d'acord? I Chacón li va dir: «Per sobre del meu cadàver, això no ho farem, ni els donarem diners ni treurem representativitat als altres agents socials».  «I se la va carregar per això», conclou.

Àngels Chacón «s'ha trencat la cara»

El president de Fira de Barcelona assegura que la destitució d'Àngels Chacón és la gota que ha fet vessar el got  de la paciència del empresaris que fins ara donaven suport a Junts per Catalunya. En aquest sentit, segons les converses, afirma que a partir d'ara estan disposats a donar suport a altres formacions independentistes, com per exemple el PDeCAT, que precisament el passat dilluns va proclamar l'exconsellera d'Empresa i Coneixement com a candidata a les pròximes eleccions al Parlament.

En el món empresarial —diu Pau Relat—, «Chacón tenia el seu respecte perquè s'ha trencat la cara», alhora que en un moment de la conversa, manifesta que la seva destitució «és un cas de persecució ideològica». David Madí es mostra d'acord amb les afirmacions del seu interlocutor, assegurant que la consellera destituïda «era una certa garantia d'interlocució». Sobre el substitut de Chacón a la conselleria d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, la definició que en fa David Madí és de «gandul».