Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de Kobe Bryant

Nous detalls sobre l'accident d'helicòpter en el qual va morir Kobe Bryant

La boira, la principal causa de l'accident

Imatge d'arxiu de Kobe Bryant
Mor Kobe Bryant en un accident d'helicòpter | Gtres

Kobe Bryant, estrella llegendària de l'NBA, va morir ahir al vespre —matí hora local a Los Angeles— en un accident d'helicòpter. Segons les últimes informacions, l'exjugador viatjava juntament amb 8 persones més a veure el partit de bàsquet que disputava la seva filla Gianna, de 13 anys, a les 12 h i havien decidit agafar l'helicòpter per evitar les retencions i cues que es formen a la ciutat a aquelles hores.

Amb ell, viatjaven la seva filla Gianna, l'entrenadora de l'equip Christina Mauser, l'entrenador de beisbol John Altobelli, juntament amb la seva dona Keri i la seva filla Alissa — que jugava amb Gianna a l'equip—, dues persones més de qui encara es desconeix la identitat i el pilot. Tots ells van morir a l'acte.

Tot i que la investigació encara trigarà diversos mesos en esclarir què és exactament el que va passar, les autoritats americanes han explicat que creuen que el principal causant de l'accident va ser el clima.  Aquell matí hi havia una boira molt forta que impedia veure-hi correctament.

Nit d'homenatges a Kobe Bryant a l'NBA

L'NBA va decidir no suspendre la jornada però, per descomptat, tots els equips van voler rendir homenatge al jugador tant abans com durant els partits. Ho van fer amb minuts de silenci, amb acords entre els equips per esgotar les possessions fent un tribut, penjant les seves samarretes, cartells, dibuixos  i també van fer un petit memorial als voltants del Staples Center on Kobe va brillar durant la seva carrera.

L'ajuntament de Los Angeles també va voler recordar al jugador i a la seva filla i va il·luminar l'edifici amb els colors daurat i morat —els que vesteixen els Lakers, el seu club— a les 08:24 de la nit, números de dorsals que havia portat Kobe durant la seva trajectòria.

Els Lakers, el desembre de 2017 van decidir retirar els dorsals 8 i 24 com a homenatge al jugador en honor a la seva brillant carrera. Ahir, després de la seva mort, Mark Cuban, amo dels Dallas Maverick, va anunciar que el club retiraria el número 24 i que mai més ningú tornaria a vestir aquest dorsal.

També et pot interessar...