Muntatge d´una dona en trucada i un lladre amb un ordinador

La nova estafa per telèfon que amarga l'estiu a una valenciana: li reclamen 4.000 €

Detingut un home de 45 anys per diversos delictes d'estafa i usurpació d'identitat

En els temps que corren estem exposats a l'acció, sense cap mena d'escrúpols, dels estafadors més estrategs i delictius que hi pot haver.

Uns estafadors que campen a plaer, malgrat els esforços de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil per lluitar contra ells. No descansen a través de les xarxes socials a l'hora d'advertir els ciutadans que de vegades corren perill amb determinades estafes de les quals poden ser víctimes.

La suplantació d'identitat, l'enviament d'SMS o correus electrònics fraudulents o les trucades des de números altament sospitosos estan a l'ordre del dia. No és estrany que en alguns casos acabem entrant de ple en el parany perquè aquests estafadors usen mètodes sofisticats per robar-nos.

Estafada per un home de 45 anys i la companyia telefònica li demana 4.000 €

No és estrany que amb el pas del temps aquesta sèrie d'estafes proliferi mundialment i, més concretament, a Espanya. I tot malgrat que els Cossos i les Forces de Seguretat de l'Estat es deixen la vida per minimitzar aquests danys que els estafadors produeixen a les seves víctimes indefenses.

L'últim cas d'estafa que ha patit una valenciana a qui han amargat l'estiu ha sortit a la llum les últimes hores. Tot després que diversos agents de la Guàrdia Civil investiguessin un home per diferents delictes d'estafa i usurpació d'identitat.

Muntatge duna persona utilitzant un mòbil i una rodona amb un lladre
Una companyia telefònica reclamava a una dona valenciana pagar 4.000 €. | Getty Images, Monkey Business Images

Pel que sembla, una dona d'Orpesa (Castelló) va denunciar que li havien usurpat la identitat i, conseqüència d'això, li haurien obert diverses línies telefòniques, utilitzant-ne el nom i els cognoms. Les conseqüències d'aquesta suplantació a la dona esmentada és que una coneguda companyia de telèfons li demanava l'abonament d'aquestes factures.

La Guàrdia Civil ja ha detingut el presumpte suplantador a una localitat de Castelló

Una quantitat del tot desorbitada i que, sens dubte, ha deixat perplexa l'afectada i l'import de la qual superava els 4.000 €. Per sort per a l'afectada, la Benemèrita s'ha posat a treballar a preu fet per ajudar aquesta víctima d'una nova estafa a la Comunitat Valenciana. Una feina més que efectiva que ha donat els seus fruits més aviat que tard.

Així doncs, la Guàrdia Civil ha informat puntualment en un comunicat de premsa del que ha passat en aquest cas. I és que el Cos mateix, i més concretament l'àrea de recerca de la Benemèrita d'Orpesa, ha arribat a una conclusió clara.

Muntatge de la Guàrdia Civil i una rodona amb bitllets de 500 euros
La Guàrdia Civil ha vist com les investigacions han donat els seus fruits. | España Diario TIPS, Mehaniq

El cas és que, després de nombroses pistes i diverses investigacions de tipus tècnic, la Guàrdia Civil ha pogut atribuir aquests fets delictius a un home de 45 anys. Un que en coincidir amb la data de la primera estafa, hauria acudit al comerç de la víctima, on va instal·lar unes càmeres de videovigilància.

Gràcies a això, els agents de la Guàrdia Civil van poder identificar-lo d'una manera clara i localitzar el presumpte autor d'aquesta suplantació de la identitat. Estem parlant d'un home a qui se li atribueixen diversos delictes d'estafa i usurpació d'identitat.

Per ara, es desconeix quines seran les conseqüències penals per a aquest estafador i les diligències instruïdes han estat lliurades totalment als jutjats de Castelló. Parlem d'una situació que, finalment, deixa respirar aquesta dona.

Sens dubte, una estafa en tota regla la que ha hagut de patir aquesta comerciant castellonenca, que ha vist com ha caigut en el parany, sense adonar-se'n. Això sí, gràcies a la Guàrdia Civil, ha pogut arribar a conclusió que les factures que requeria una coneguda companyia telefònica no li corresponien a ella, sinó a l'estafador esmentat.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!