IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La nova font de contagi de coronavirus que fins ara hem ignorat

Ho diu una investigació feta per l'Institut Nacional de Malalties Infecciones 'Lazzaro Spallanzazi' de Roma

Dues professionals sanitàries de l'Hospital Clínic de Barcelona.
Les mostres oculars poden donar positius encara que les nasals diguin el contrari | ACN

Cada dia es descobreixen coses noves sobretot el que envolta el coronavirus, una malaltia pràcticament desconeguda que porta de corcoll a tota la comunitat científica. Recentment, gràcies a una investigació feta per l'Institut Nacional de Malalties Infecciones 'Lazzaro Spallanzazi' de Roma s'ha descobert que el virus també està actiu a les secrecions oculars dels pacients que han donat positiu. Dit d'una altra manera, l'estudi confirma que els ulls són una altra font de contagi de la Covid-19.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

I com ho han descobert? Els científics han aconseguit aïllar el virus d'una mostra ocular presa a un pacient amb coronavirus i conjuntivitis bilateral. L'estudi, publicat per la revista 'Annals of Internal Medicine' conclou que el coronavirus pot replicar-se a les conjuntives i que les mostres oculars poden donar positiu encara que les nasals diguin el contrari.

Els ulls com a portes d'entrada i de contagi del virus

La directora de la Unitat Operativa de Virus Emergents del Laboratori de Virologia Spallanzani, Concetta Castilletti, explica que la investigació mostra que «els ulls no són només una de les portes d'entrada perquè el virus ens entri al cos, sinó també una font potencial de contagi».

Per una altra banda, recorda la importància de «la necessitat de l'ús apropiat de dispositius de protecció en situacions com exàmens oftàlmics que es consideraven relativament segurs en comparació amb els riscos de contagi que representa aquest virus»


Comentaris

envia el comentari