IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El restaurants de Barcelona demanen una sèrie de mesures per a reobrir a l'estiu

El gremi restaurador tem no poder pal·liar la crisi del coronavirus

Un cambrer netejant una cadira envoltat de taules i cadires vermelles el 12 de març de 2020
A Catalunya tancaran almenys 25.000 bars, restaurants i discoteques per la crisi del coronavirus | cedida

Els restaurants de Barcelona reclamen un pla de rescat per poder reflotar un sector que, segons afirmen, «està tocat de mort». En aquest sentit, han posat sobre la taula una sèrie de mesures que ja s'estan aplicant a altres municipis per reactivar l'activitat econòmica un cop s'aixequi el confinament.

La petició més destacada consisteix a incrementar el nombre de taules a les terrasses, augmentant també la separació entre elles per respectar el distanciament social. «D'aquesta manera es compensaria la reducció de l'aforament interior i els clients se sentirien més còmodes», assenyala el Gremi de Restauració en un comunicat. La mesura ha estat ben rebuda en ajuntaments com els de Madrid i Sevilla, que ja n'estudien l'aplicació.

Pel director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, és fonamental «reflotar el sector». «Les mesures que es proposen prioritzen les terrasses, que jugaran un paper clar en un context en què s'haurà de mantenir el distanciament social i evitar la concentració en espais tancats», afegeix.

Demanen exempció d'impostos

Els restaurants de la capital catalana també reclamen l'exempció del 75% en tributs com la taxa de terrasses o la taxa de recollida de residus. En el comunicat, el gremi cita els exemples de Palma, on s'ha anunciat una exempció en l'impost sobre les terrasses entre el 14 de març i el 31 de desembre, i de l'àrea metropolitana de València, que ja ha avançat que aprovarà exempcions pel que resta de l'any.

El gremi reconeix que és «una decisió traumàtica pels ens locals», però creu que la mesura «evitarà el tancament massiu de negocis i la destrucció de l'ocupació».

Finalment, els negocis de la capital catalana reclamen la revisió de l'import d'algunes taxes per ajustar-los a la nova situació econòmica. En concret, el gremi demana anul·lar l'increment de la taxa que es va aprovar a finals de 2019 i fiar uns nous imports «raonables». Mesures com aquesta ja s'han negociat a ciutats com Alacant, tal com destaca el comunicat.


Comentaris

envia el comentari